Poznati šeširi za Ligu nacija: Crna Gora u Ligi C sa opasnim i atraktivnim rivalima

U Ligi C su i Izrael, Bugarska i Finska, ali su te selekcije u istom kosturu, kao i Crna Gora, što znači da neće moći da se nađu u istoj grupi
12 komentar(a)
Crna Gora - Rumunija, Foto: Filip Roganović
Crna Gora - Rumunija, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 10.10.2017. 22:09h

Nakon završenih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo poznati su i sastavi grupa za Ligu nacija, novo takmičenje UEFA, koje počinje u septembru naredne godine.

Crna Gora je u Ligi C, što je bilo poznato i ranije, a sada je potvrđeno da će naša reprezentacija na žrijebu, 24. januara u Lozani, u grupi moći da igra sa Mađarskom, Rumunijom, Škotskom, Slovenijom, Grčkom, Srbijom, Albanijom, Norveškom, Kiprom, Estonijom i Litvanijom.

U Ligi C su i Izrael, Bugarska i Finska, ali su te selekcije u istom kosturu, kao i Crna Gora, što znači da neće moći da se nađu u istoj grupi.

Liga nacija počinje 6. septembra naredne godine, a završava se već u novembru.

U Ligi C igraće se tri grupe sa po četiri reprezentacije, a jedna sa tri.

Svi pobjednici grupa idu u Ligu B, iz koje ispadaju četiri posljednjeplasirane ekipe iz četiri grupe. Isto važi i za ostale tri lige...

U Ligi A su Njemačka, Belgija, Portugal, Španija, Engleska, Francuska, Švajcarska, Italija, Poljska, Island, Hrvatska i Holandija.

U Ligi B su Austrija, Vels, Rusija, Slovačka, Švedska, Ukrajina, Republika Irska, BiH, Sjeverna Irska, Danska, Češka i Turska.

U Ligi D su Azerbejdžan, Bjelorusija, Makedonija, Gruzija, Jermenija, Letonija, Farska ostrva, Luksemburg, Kazahstan, Moldavija, Lihtenštajn, Malta, Andora, Kosovo i Gibraltar.

Pobjednici sve četiri lige u okviru Lige nacija (u plej-ofu će igrati pobjednici svih grupa u okviru liga A, B, C i D) plasiraće se na Evropsko prvenstvo 2020. godine, ako prethodno plasman nisu izborili kroz redovne kvalifikacije, koje će se igrati na proljeće 2019. godine.

Opširnije o Ligi nacija možete čitati ovdje.

Bonus video: