Vujović: Nečuvena odluka "aktuelnog" rukovodstva FSCG

Dragan-Guzo Vujović u ime NVU Fudbalska Crna Gora kritikovao odluku FSCG da smanji broj obaveznih mladih igrača u prvoligaškim timovima i povećanje broja stranaca, ponovivši da su neophodne promjene na svim nivoima i u svim strukturama

11003 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Arhiva Vijesti
Foto: Arhiva Vijesti

Odluka Izvršnog odbora FSCG da od predstojeće sezone u Telekom 1. CFL smanji obavezan broj igrača rođenih 2002. godine i mlađih koji moraju da se nađu u timu sa dva na jedan, kao i povećanje broja stranaca u protokolu sa tri na četiri, nečuvena je, kao i tajming u kojem je donešena, saopštio je Dragan-Guzo Vujović, nekadašnji fudbaler Budućnosti, Montreala i Njujork Kosmosa.

On se obratio javnosti ispred Nevladinog udruženja "Fudbalska Crna Gora", uputivši "još jedan apel u nizu ka nadležnim institucijama odgovornim za rad sportskih organizacija".

"Dajemo podršku i imamo puno povjerenje u rad i stručnost nadležnih u Ministarstvu sporta i mladih, da će u skorom periodu razriješiti situaciju oko legitimiteta i rada 'aktuelnog' rukovodstva FSCG, kao i kontinuiteta rukovođenja tako značajnom sportskom institucijom".

"U prilog tome, najsvježiji primjer je i odluka dotičnog rukovodstva FSCG kojim se smanjuje broj obaveznih mladih igrača u ekipama 1.CFL, a povećava broj angažovanih igrača sa stranim pasošem, donešena samo dvadesetak dana prije početka narednog prvenstva. Toliko o nečuvenom momentu donesene odluke, temi unapređenja rada sa mlađim igračima i kategorijama, a nadasve povjerenja u nove mlade generacije igrača koje dolaze i trenera koji sa njima rade. Zaključite sami", poručio je Vujović.

Nenadmašni dribler upoznao je javnost i sa posljednjihm aktivnostima NVU "Fudbalska Crna Gora", istakvaši da je cilj okupljanje velikog broja svih dobronamjernih ljudi iz svijeta fudbala i sporta uopšte.

"Tako smo juče kod naših sportskih prijatelja u Bijelom Polju imali okupljanje i sadržajan razgovor na aktuelne teme fudbalskih zbivanja i ukupne situacije u fudbalu u Crnoj Gori. Zaista je bilo lijepo vidjeti ih i razmijeniti mišljenja sa bivšim asovima sa sjevera, koji su ostavili neizbrisiv trag u istoriji crnogorskog fudbala, poput Dragoljuba Nedovića, Dragoslava Rudića, Fikreta Kurgaša, Mensuda Čekica i ostalih", dodao je Vujović.

"Trenutno stanje i kvalitet fudbala, organizacija rada klubova, uslovi, rad sa mladima i još puno tema samo su načete u razgovoru koji je završen jedinstvenim zaključkom, promjene na svim nivoima i u svim strukturama, počev od FSCG, su neophodne i poslednji je čas za reakciju svih aktera uključenih u fudbalska zbivanja kod nas", zaključio je Vujović.

Bonus video: