Veliki uspjeh Miodraga Radulovića: Sa Libanom na prvenstvo Azije

Selekcija te zemlje, koju vodi crnogorski trener, u četvrtom meču kvalifikacija za Kup Azije, deklasirala je Sjevernu Koreju 5:0 i dva kola prije kraja takmičenja u grupi osigurala plasman u završnicu
0 komentar(a)
Mijo Radulović, Foto: Www.dailystar.com.lb
Mijo Radulović, Foto: Www.dailystar.com.lb
Ažurirano: 10.10.2017. 18:30h

Miodrag Radulović ostvario je najveći uspjeh u trenerskoj karijeri i u istoriji fudbala u Libanu.

Radulovićeva selekcija deklasirala je Sjevernu Koreju 5:0 u četvrtom kolu kvalifikacija i dva kola prije kraja takmičenja u grupi osigurala plasman u završnicu.

Liban je samo jednom igrao na šampionatu najvećeg kontinenta i to kao domaćin.

"Ovo je velika noć za libanski fudbal i za mene. Odigrali smo najbolju utakmicu kada je bilo najvažnije. Igrali smo sa Korejom prošlog mjeseca u Pjongjangu, detaljno smo ih skenirali i sve primijenili na terenu", kazao je Radulović.

Liban ima pet bodova više od Hong Konga, a toliko može da ima i Sjeverna Koreja, ako u odloženom meču savlada Maleziju.

S obzirom da se Hong Kong i Sjeverna Koreja sastaju međusobno, Liban ne može da bude slabije plasiran od drugog mjesta, pa i da doživi poraze u posljednja dva kola.

"Želimo da nastavimo do kraja u ovom ritmu, zbog plasmana na listi FIFA, zbog samopouzdanja. Došao sam zbog ovoga, ispunio sam cilj, idem na još jedno veliko takmičenje, nakon Evropskog prvenstva za mlade selekcije, Olimpijskih igara 2004. i azijske Lige šampiona", kazao je nekadašnji trener Budućnosti.

Sa Radulovićem na klupi, Liban je, inače, neporažen 11 utakmica, još od marta prošle godine.

Bonus video: