Trener Verdera u 35. godini prvi put vidio planinu?!

"Impresivna panorama. Zapravo, nikad nisam bio u planinama. Nisam veliki skijaš i ljeti više volim plažu. Ali, već sam vidio planinu na TV-u, tako da nisam potpuno iznenađen", rekao je Verner, koji je cijelu igračku i trenersku karijeru do prošle godine proveo u Holštajn Kilu

4822 pregleda 4 komentar(a)
Foto: werder.de
Foto: werder.de

U novembru prošle godine, Verder je bio u veoma nezavidnoj situaciji, jer je nakon 15 kola Cvajte imao 19 bodova i bio daleko od povratka u elitu.

Tada je uprava velikana iz Bremena povukla očekivan potez - zahvalila se Markusu Anfangu i dovela Olea Vernera, koji je cijelu igračku i trenersku karijeru proveo u Holštajnu iz Kila.

Sa klubom iz grada na obali Baltika je igrao i baraž za Bundesligu u maju prošle godine, pobijedio Keln u gostima u prvom meču, a onda u revanšu izgubio 5:1. Na početku sljedeće sezone je podnio ostavku i čekao nečiji poziv.

I pored toga što je živio u gradu čija je najviša nadmorska visina 74,2 metra, niko u Njemačkoj nije očekivao ono što je Verner rekao na početku priprema Verdera u Austriji - da prvi put u životu vidi planinu!

"Impresivna panorama. Zapravo, nikad nisam bio u planinama. Nisam veliki skijaš i ljeti više volim plažu. Ali, već sam vidio planinu na TV-u, tako da nisam potpuno iznenađen", rekao je Verner.

Verder se sprema za narednu sezonu u austrijskom Cilertalu, u podnožju Alpa, iznad kojeg se izdiže planinski vrh Hohfajler, čija je nadmorska visina 3.510 metara.

Za Vernera je pogled ka Hohfajleru vjerovatno čudovišan...

Bonus video: