Kristijano Ronaldo uputio zahtjev za transfer listu Mančester junajteda

Napoli i Čelsi pokazuju najveće interesovanje u želji Portugalca da igra u Ligi šampiona

8278 pregleda 2 komentar(a)
Amblem Lige šampiona najveća inspiracija za CR7, Foto: Reuters
Amblem Lige šampiona najveća inspiracija za CR7, Foto: Reuters

Glasine da Kristijano Ronaldo želi da ide iz Mančester junajteda, više nisu samo to! Kada ugledni "Tajms" objavi tako nešto, onda je odlazak gotovo izvjestan.

Prema informaciajma "The Times", portugalski napadač se obratio upravi kluba sa zahtjevom za trasnfer ako klub dobije odgovarajuću ponudu.

Cilj 37-godišnjeg napadača je da igra u Ligi šampiona svake sezone do kraja karijere - prema njegovom mišljenju, ima još 3-4 godine da igra.

Junajted je bio šesti u Premijer ligi 2021/22. Navodno Ronaldo jako poštuje klub, ali ipak očekuje više. CR7 je prošle sezone odigrao 30 utakmica u Premijer ligi i postigao 18 golova.

Da Portugalac želi promijeniti klub, tvrdi i novinar Fabricio Romano pozivajući se na izvore bliske igraču, njegovom agentu Žoržu Mendešu i porodice Ronaldo. Mendeš je jasno dao do znanja Junajtedu da njegov klijent želi da ide.

To ne znači da će CR7 ovog ljeta definitivno napustiti Old Traford, ali želi da engleski klub razmotri ponude za njegov transfer, ako ih bude.

Ronaldo je nezadovoljan trenutnom situacijom u Junajtedu i frustriran klupskom politikom transfera. Do početka jula nema pojačanja, to Krsitijana frustrira. Očekivao je da će ekipa već biti pojačana i zato ne želi da ostane.

Istovremeno kruže informacije da napadač nema problema s novim trenerom Erikom ten Hagom, kojeg Ronaldo smatra odličnim trenerom.

"Đavoli" su, međutim, ljuti zbog želej Rpnalda da ide, jer da im je na vrijeme to saopštio ne bi dozvolili da napadač Benfike Darvin Nunjes pojača Liverpul, već bi dali jaču ponudu od "redsa", koji su platili 75 miliona plus 25 bonusa.

Klub je računao na sjajnu statistiku Ronalda, 24 gola i tri asistencije u 39 utakmica za Junajted u svim takmičenjima za Junajted prošle sezone.

Za Kristijana Ronalda postoje ponude, Napoli i Čelsi se javljaju kao zainteresovane strane, Roma takođe, ali "vučica" nije izborila Ligu šampiona.

Bonus video: