šampioni rusije i srbije nastavlaju saradnju

Zenit i Crvena zvezda večeras u Sočiju igraju pripremnu uatkmicu za novu sezonu

Zenit i Zvezda će danas od 19 sati isirati prijateljski meč an Olimpijskom satdionu - Fišt u Sočiju.

3147 pregleda 9 komentar(a)
Zvezda će igrati sa Zenitom i u Beogradu, Foto: Beta/Miloš Miskov
Zvezda će igrati sa Zenitom i u Beogradu, Foto: Beta/Miloš Miskov

Zenit i Zvezda će danas od 19 sati igrati prijateljski meč na Olimpijskom stadionu - Fišt u Sočiju.

Podatak da je sinoć na Gasprom areni u Sankt Peterburgu bio koncert grupe "Zemljani", utakmica šampiona Rusiej i Srbije je odlučeno d ase odigar u Sočiju. Do sinoć je bilo prodato 22.000 ualznica, a očekuej se svih 30.000 gledalaca.

Fudbalski klubovi Crvena zvezda i Zenit iz Sankt Peterburga produžili su danas saradnju na još dvije godine.

Ugovor dva kluba, koji imaju zajedničkog sponzora rusku kompaniju "Gasprom", podrazumijeva saradnju prvih timova, ali i akademija oba kluba.

Saradnja će biti intezivirana i u oblasti marketinga i prodaje, odnosa sa javnošću, organizacije, pravnog i sektora za ljudske resurse dva kluba.

"Veoma smo zadovoljni zbog činjenice da ćemo i na ovaj način produbiti i formalizovati saradnju koju imamo sa Zenitom. Zenit je veliko evropsko ime, a to je i Crvena zvezda i u tom smislu ova saradnja može dodatno da ojača pozicije, da osnaži oba kluba i doprinese da zajedno dalje napredujemo u svim segmentima, a na veliko zadovoljstvo naših navijača. Verujem da je ovo tek jedan korak u daljem razvijanju saradnji i produbljivanju prijateljstva i da će rezultati biti vidljivi vrlo brzo", rekao je generalni direktor crveno-bijelih Zvezdan Terzić, prenio je klupski sajt.

Zvezda i Zenit su prvi petogodišnji ugovor potpisali 2017. godine, a Terzić ističe da je produženje saradnje "normalan slijed dogadjaja".

"To je normalan slijed dogđaja, jer se do sada saradnja uglavnom ogledala u Omladinskoj školi, razmjeni mladih igrača, trenera, iskustava, kao i u organizaciji zajedničkih turnira, a mislim da imamo još mnogo toga da damo jedni drugima. Ugovor o saradnji je i simbolika i posljedica bratske ljubavi, jer svi smo odrasli uz ljubav prema Rusiji i drago nam je što u ovim teškim trenucima za Rusiju možemo da budemo ovdje i damo im podršku", dodao je on.

Terzić je rekao da je planirano da se dva tima tokom godine sastaju dva puta, a da se prijateljski mečevi igraju u Rusiji i Beogradu.

"Izabrali su Soči, jer su na svom stadionu imali zakazan koncert rok grupe još od ranije, ali sljedeću utakmicu sigurno igramo u Beogradu. Takođe, sinoć za večerom smo razgovarali oko organizacije turneje od novembra kada će se završiti polusezona, usljed svetskog prvenstva u Kataru, tako da ćemo vjerovatno sa Zenitom organizovati neku turneju ili turnir sa još dvije ekipe", rekao je Terzić.

Generalni direktor Zenita Aleksandar Medvedev rekao je da novi ugovor obuhvata saradnju na svim nivoima.

"Vjerujem da će se uz odgovarajući trud uvijek naći termin da igramo prijateljske utakmice. Volim Beograd, mnogo puta sam bio tamo, bilo bi lijepo da igramo pred Zvezdinim navijačima koji su poznati i priznati, ne samo u Evropi, već i širom svijeta. Takođe, ugovor je i pokazatelj prijateljstva između srpskog i ruskog naroda. To pokazuje da su naši odnosi bratski, a svi znamo da je sport veoma važan segment društva", rekao je Medvedev.

Medvedev je uoči današnje prijateljske utakmice rekao da slogan "bitka šampiona" govori sve o kvalitetu timova.

"Zenit je osvojio četiri titule u nizu, Crvena zvezda pet, i suvereni smo šampioni u našim državama. Nivo fudbala u Rusiji i Srbiji je izuzetno velik i javnost je sigurno zainteresovana za utakmicu. Što se tiče pobjednika - ko bude bolji danas, neka trijumfuje", zaključio je Medvedev.

Ugovorom je dogovoreno da pored prvih timova prijateljske utakmice igraju i mlađe selekcije, kao i stažiranje u okviru akademija, razmjena trenera Omladinske škole i igrača, organizacija trening programa i program edukacije i razmjene iskustava.