Baraž daje odgovor na pitanje o budućnosti Venture

Italija izgleda ne mijenja selektora, ali je i da se plasira na SP pitanje da li će u Rusiju poći s Venturom na čelu...
0 komentar(a)
Đanpjero Ventura, Foto: Reuters
Đanpjero Ventura, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.10.2017. 14:54h

"Ovo ne valja ništa, Italiji visi plasman na Mundijal", tako pišu mediji sa Apenina dan nakon posljednjeg meča "azura" u kvalifikacijama protiv Albanije.

Italija ide u baraž, ali ono što je pokazala u kvalifikacijama pod komandom selektora Đanpjera Venture je razočaravajuće, čak i u grupi u kojoj je, ako se izuzme Španija, za rivale imala ekipe skromnog kvaliteta poput Makedonije, Albanije, Izraela i Lihtenštajna.

"Ventura, sada je dosta. Italija mora bolje", ističe "Kalćomerkato".

Italijani će biti nosioci u žrijebu 17. oktobra, a potencijalni rivali u baražu su im Republika Irska, Sjeverna Irska, Švedska i Grčka.

Kakva je budućnost Venture? Javnost je generalno nezadovoljna i igrom i rezultatima reprezentacije, jer će Italijani plasman na veliko takmičenje tražiti kroz plej-ofprvi put još od Mundijala 1998. godine.

"Ne postoji šansa da Italija promijeni selektora. Zadovoljni smo radom Venture, ostao nam je još korak do Mundijala. Žao mi je što javnost nije zadovoljna, ali nećemo da skidamo "glavu" nikom. Na kraju krajeva, u ovom trenutku bi to moglo samo da negativno utiče na ekipu", rekao je generalni direktor Fudbalskog saveza Italije Mikele Uva.

Koliko god Ventura bio odgovoran, činjenica je i da je italijanski reprezentativni fudbal, još više nego klupski, u ozbiljnoj krizi.

"Ali, Italija je uvijek bila slična teniskoj legendi Pitu Samprasu - uvijek je najbolje igrala odlučujuće mečeve, baš kao i američki as ključne poene. Koliko god to zvučalo čudno, Italija je na velikim takmičenjima bolje igrala protiv Njemačke ili Francuske, nego u kvalifikacijama sa ekipama poput Albanije i Makedonije. Niko ne može da zamisli Mundijal bez Italije, ali je to svakako moguće. A, ako dođe do Rusije, naša reprezentacija će sigurno tamo biti bolja", ističe "Gazeta delo sport".

Mediji napominju i da Italiji u ovom trenutku nedostaju Danijele de Rosi i Marko Verati u veznom redu, kao i Andrea Beloti u napadu.

"Venturi je, dakle, u posljednja dva meča u kvalifikacijama posao bio otežan. Ali, u baražu svaki igrač mora da bude mnogo bolji nego što je u ovom trenutku. U suprotnom, Rusija ostaje samo san", navodi milanski sportski dnevnik.

Italija izgleda ne mijenja selektora, ali je i da se plasira na SP pitanje da li će u Rusiju poći s Venturom na čelu...

Bonus video: