Engleska vraća tribine za stajanje na fudbalskim stadionima

Tokom prethodne sezone Čelsi, Mančester siti, Mančester junajted i Totenhem bili su dio pilot-projekta postepenog uvođenja tribina za stajanje

3128 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Fudbalski klubovi u engleskoj Premijer ligi i Čempionšipu moći će od sezone 2022/23. da postave tribine za stajanje na svojim stadionima, saopštila je danas sekretarka za kulturu Velike Britanije Nadin Doris.

Tokom prethodne sezone Čelsi, Mančester siti, Mančester junajted i Totenhem bili su dio pilot-projekta postepenog uvođenja tribina za stajanje.

Ovaj projekat je bio uspješan i britanska vlada je dala zeleno svijetlo svim klubovima Premijer lige i Čempionšipa da podnesu zahtjev za stalno korišćenje stajaćih mjesta.

"Samo klubovi koji budu poštovali stroge mjere bezbjednosti biće ovlašćeni da postave nove tribine", rekla je državna sekretarka.

Mjesta za stajanje bila su zabranjena u Engleskoj više od 25 godina, od 1994. godine i presude nakon tragedije na Hilzborou 1989. godine, kada je poginulo 97 navijača Liverpula u stampedu pre polufinala FA kupa protiv Notingem Foresta.

Bonus video: