Skandal u Ljubljani: Navijači Olimpije otjerali novog trenera (VIDEO)

Navijači Olimpije su prišli stolu za kojim je sjedio Rijera i nakon kraće rasprave ga ispratili iz sale, a zatim i sami otišli

10425 pregleda 2 komentar(a)
Scena sa konferencije, Foto: Printscreen YouTube
Scena sa konferencije, Foto: Printscreen YouTube

Nastavljaju se potresi u ljubljanskoj Olimpiji - nakon što je prekinuta saradnja sa Robertom Prosinečkim navijači slovenačkog kluba, nezadovoljni zbog odlaska hrvatskog stručnjaka, upali su juče na pres konferenciju novog trenera Alberta Rijere i otjerali ga.

Maskirani navijači su bili u sali tokom konferencije na kojoj je trebalo da bude predstavljen Španac - ustali su, prišli stolu za kojim je sjedio Rijera i nakon kraće rasprave ga ispratili iz sale, a zatim i sami otišli. Španac ih je pitao da li imaju neka pitanja o fudbalu, a onda je, nakon kraće rasprave, ustao i napustio salu.

O potezu Green Dragonsa pišu i španski mediji, koji su svoje naslovne strane i udarni prostor napunili skandalom sa stadiona Stožice.

Uprava Olimpije nakon samo tri mjeseca raskinula je saradnju sa Prosinečkim. Predsjednik tima iz Ljubljane Adam Delius optužio je Prosinečkog i njegov stručni štab da su "na pripremama nekoliko puta igrali karte sve do četiri sata ujutru, uz konzumaciju alkohola i cigareta tokom treninga".

Na to je reagovao Prosinečki, koji je poručio da "sa većim lažovima i prevarantima" nikada nije radio.

"Mogli su reći da ne znam posao, ali da nisam bio pošten nikako. S većim lažovima i prevarantima nikad nisam radio, a radio sam s mnogima. Apsurdno je na kakav način oni vode klub, to ni Alfred Hičkok ne bi bio u stanju da napravi. Predsjednik mi je govorio da će sportski direktor otići i spominjao je neke nove igrače. Ja sam ga na jednom od sastanaka pitao da li treba pomoć s menadžmentom kluba jer ono jednostavno nije postojalo. Oni uopšte nisu svjesni šta se u klubu događa, a nemaju sluha ni za navijače. Klub je nazadovao u svim segmentima, uključujući i finansije", poručio je Prosinečki.

Inače, navijači Olimpije upali su i kada je bila promocija Prosinečkog i nekoliko puta skandirali - "Veliki Žuti".

Bonus video: