Savović: Nismo došli turistički, suština je čvrsta i kompaktna odbrana

Sutjeska večeras gostuje Ludogorecu na startu kvalifikacija za Ligu šampiona. Sa ekipom nije otputovao Filip Knežević koji se povrijedio na posljednjem treningu pred put u Bugarsku

4442 pregleda 6 komentar(a)
Sa sinoćnjeg treninga Sutjeske, Foto: FK Sutjeska
Sa sinoćnjeg treninga Sutjeske, Foto: FK Sutjeska

Fudbaleri Sutjeske večeras (19:45) u Razgradu protiv Ludogoreca igraju prvi meč prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Nikšićani protiv jakog protivnika otvaraju novu sezonu - uloga favorita pripada bugarskom šampionu, a trener crnogorskog prvaka, Milija Savović poručuje da će ekipa pokušati da se prikaže u što boljem svjetlu.

"Za ovo smo radili tokom godine. Veliki mečevi i veliki protivnici su inspiracija za nas da se u što boljem svjetlu predstavimo i da odigramo dobru utakmicu. Sa velikim nestrpljenjem očekujemo meč", rekao je sinoć Savović.

Savović je nagovijestio kako će igrati njegova ekipa.

"Sigurno nismo došli turistički, već da odigramo onako kako znamo i možemo. Suština je čvrsta i kompaktna odbrana sa velikim brojem igrača iza lopte, a onda da pokušamo brzim kontrama da ugrozimo protivnika. Nećemo bazirati igru samo na tome, ali to treba očekivati u većem dijelu meča. Probaćemo da što više držimo loptu u svom posjedu kad to bude moguće i da prikažemo igru iz većeg dijela prvenstva", poručio je Savović.

Nikšićani će večeras biti oslabljeni - na posljednjem treningu pred put u Bugarsku povrijedio se Filip Knežević, koji nije otputovao sa ekipom.

"Imamo veliki broj igrača koji su kadri da nose dres Sutjeske. Sigurno će nam nedostajati, jer je bio važan šraf za ovaj meč. Desio se taj peh pred kraj treninga i nažalost neće moći da nam pomogne. Ali, tu su drugi momci koji su željni dokazivanja i igre. Očekujem da budu pravi i adekvatno zamijene Filipa", jasan je Savović.

FK Sutjeska
foto: FK Sutjeska

Očekuje se da od prvog minuta zaigra Dragan Grivić.

"Očekuje nas teška utakmica. Nadam se da ćemo u što boljem svjetlu prikazati Sutjesku i crnogorski fudbal. Nažalost desila se povreda Kneževića. On je odličan igrač. Ali, šta da radimo - koga nema bez njega se može i mora", smatra Grivić.

Revanš je narednog utorka na "DG areni".

Bonus video: