Nemamo pravo da budemo arogantni, svaka pobjeda je dobra pred revanš

Budućnost sjutra (20.30) pod Goricom protiv kosovskog Lapija igra prvi meč prvog kola kvalifikacija za Ligu konferencija

8303 pregleda 14 komentar(a)
Nedović i Terzić na današnjoj konferenciji, Foto: Privatna arhiva
Nedović i Terzić na današnjoj konferenciji, Foto: Privatna arhiva

Budućnost će pokušati da iskoristi sve svoje prednosti protiv kosovskog Lapija i ostvari pobjedu u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu konferencija, iako nijedan crnogorski tim, na osnovu dosadašnjih rezultata u evro kupovima, nema pravo da se ponaša arogantno, poručio je trener "plavih" Aleksandar Nedović uoči sjutrašnjeg evro debija.

Još manje bilo koji naš tim ima pravo i luksuz da se bavi daljim žrijiebom i projekcijama, iako bi u slučaju Budućnosti ove godine to moglo da bude vrlo povoljno - bolji iz duela Budućnosti i Lapija igraće u drugom kolu najvjerovatnije sa predstavnikom Islanda, Brejdablikom.

"Prinuđeni smo praktično da se dižemo iz pepela", kazao je Nedović.

Njegov tim je, ipak, makar blagi favorit protiv Lapija, osvajača Kupa Kosova i ekipe koja igra prvu evropsku utakmicu u istoriji.

Utakmica pod Goricom igra se sjutra u 20 i 30, revanš je 14. jula u Prištini.

"Interesuje nas samo prvi meč, ne razmišljamo ni o revanšu. Svaka pobjeda bi bila plus pred gostujući meč. Računamo na faktor motiva i želje da se pokažemo pred, nadamo se punim tribinama, i to u ovom momentu stavljamo ispred trenutne forme, jer je nerealno očekivati da budemo na optimalnom nivou odmah nakon priprema i u prvom zvaničnom meču u sezoni", kazao je Nedović ističući da bi i iskustvo igranja evropskih utakmica trebalo da bude prednost u odnosu na protivnika.

Lapi je skeniran, koliko se to moglo u ovom trenutku.

"Prikupili smo dosta informacija o njima, ali mnogo su mijenjali tokom ljeta i u tri prijateljska meča igrali su u različitim sastavima. Znamo da imaju četiri Brazilca, jednog Meksikanca, a pratili smo i njihove nove igrače kako su igrali u prethodnim klubovima. Sve ćemo to prezentovati igračima."

Budućnost mora da bude mudra, ističe Nedović.

"Naš rival igra malo atipičan fudbal, nekako u talasima, a čini mi se da mnogo bolje djeluju na terenu kada imaju povoljan rezultat, nego kada ga nemaju. Zato ćemo morati da budemo pametni i kroz samu utakmicu da pokušamo da razradimo neke opcije.

Podgorički klub se izblamirao prošlog ljeta na evropskoj sceni, na četiri utakmice sa Helsinkijem i Toršavnom sa Farskih Ostrva primio je čak 13 pogodaka. Upravo te utakmice biće dodatni motiv fudbalerima podgoričkog tima da se iskupe na neki način, ističe kapiten Vasilije Terzić, koji je bio protagonista jednog mnogo uspješnijeg ljeta u Evropi (gol za pobjedu i prolaz protiv Astane 2020).

"Prošla sezona je veliki motiv za nas da se ovog puta pokažemo u što boljem svjetlu i da sa povoljnim rezultatom dočekamo revanš".

Novopečeni crnogorski reprezentativac očekuje tešku utakmicu protiv Lapija.

"Neće biti lako, ali igramo kod kuće, na našem stadionu, vjerujemo pred što više publike i vjerujemo da će to biti faktor koji će nam omogućiti da zabilježimo pobjedu".

Bonus video: