Tivćani u prvom dijelu dobro parirali Dinamu, "modri" moćni u finišu

Dinamo Zagreb - Arsenal Tivat 5:1 u prijateljskom meču na pomoćnom terenu zagrebačkog tima. Domaći dali tri gola u posljednjih sedam minuta

6972 pregleda 7 komentar(a)
Foto: GNK Dinamo
Foto: GNK Dinamo

Novi crnogorski prvoligaš Arsenal izgubio je 5:1 od Dinama u Zagrebu, na pomoćnom terenu hrvatskog velikana, u zvučnoj prijateljskoj utakmici.

Tivćani su u prvom poluvremenu odlično parirali "modrima", koji su u generalnoj probi za start hrvatskog šampionata izašli u vrlo jakoj postavi.

Mislav Oršić, momak koji je prije godinu i po het-trikom srušio Totenhem, doveo je Dinamo u vođstvo u 34, ali je samo minut kasnije izjednačio Arsenalov Argentinac Hulijan Montenegro, efektnim volejom sa 17 metara.

Arsenal Tivat, Dinamo - Arsenal
foto: GNK Dinamo

Ekipa Radisava Dragićevića odlično se držala u prvom dijelu, ali je u nastavku, prepunom izmjena, razlika u kvalitetu došla do izražaja, posebno u posljednjih sedam minuta, u kojima je domaćin dao tri gola.

Ivanušec 50, Ljubičić u 83, Špikić u 86. i Jurić u 90. minutu odveli su "modre" do 5:1.

Puno zanimljivih detalja obilježilo je susret na pomoćnom maksimirskom igralištu, a prenosimo dio teksta sa zvaničnog sajta Dinama.

"Susret je bio zatvoren za gledaoce, a gost je bio Arsenal, ali ne londonski već stari znanci i prijatelji iz crnogorskog Tivta, u ekipi koja dolazi iz zemlje međunarodno poznate po nazivu Montenegro strijelac jedinoga gola bio je - Argentinac prezimena Montenegro... Na trenutke se činilo da je i Dinamo doveo pojačanje jer snažni i visoki gostujući napadač Božo Marković, koji je u Arsenal Tivat došao baš ovih dana iz crnogorskog prvaka Sutjeske iz Nikšića, nije imao dres prikladne veličine pa je zaigrao u - Dinamovom. Domaćini su mu posudili primjerak stare rezervne garniture, obukao ju je naopačke, iznutra prema van, tako da se unutrašnja bijela stapala s bojama saigrača, dok je Dinamov grb bio skriven u naličju...".

Dinamo - Arsenal, Arsenal Tivat
foto: GNK Dinamo

Utakmica je imala i ceremonijalni karakter...

"Cijeli hepening upotpunilo je i ugodno druženje Dinamove i Arsenalove delegacije pri čemu su se gosti, uz svog domaćina, predsjednika Mirka Barišića, prisjetili i ranijih dana. Upravo je predsjednik Barišić još u martu 1971. godine bio među Dinamovom ekspedicijom koju su srdačno ugostili u Tivtu u kojem je i maksimirski klub imao zapaženu bazu navijača", navodi se na sajtu Dinama.

Arsenal je u prvom dijelu igrao u sastavu: Nikić - S. Mršulja, Dragićević, Manojlović, Čavor (36. Rašo) - Mirković; Došljak, Montenegro, Muhović, Pepić - Bulatović.

Drugo poluvrijeme: Nikić (85. Ćetković) - S. Mršulja (55. Mališić), V. Mršulja, Todorović, Rašo (76. Marković) - Bakić; Stešević, Došljak (55. Radenović), Dašić (76. Čelebić), Vujačić (84. Tabajica) - Savio.

Bonus video: