Grivić nakon Ludogoreca: Sveli smo ih na dvije šanse

Blok Sutjeske u Razgradu popustio u finišu, desni bek CG šampiona vjeruje da nije sve izgubljeno pred revanš

7256 pregleda 15 komentar(a)
Grivić na treningu pred utakmicu sa Ludogorecom, Foto: FK Sutjeska
Grivić na treningu pred utakmicu sa Ludogorecom, Foto: FK Sutjeska

Fudbaleri Sutjeske parirali su u utorak 74 minuta Ludogorecu, uspješno zaustavljali nalete bugarskog šampiona, ali su u finišu popustili, primili dva gola (2:0) i revanš 1. kola kvalifikacija za Ligu šampiona učinili znatno težim.

I u najavi utakmice bilo je jasno da će Nikšićani igru fokusirati na odbrani i defanzivnom bloku. I uspješno su obavljali zadatke, ograničili učinak Ludogoreca u napadu, ali su pred kraj popustili - presudili su im Južnoamerikanci, Brazilac Santana i Argentinac Tisera.

Desni bek crnogorskog šampiona, Dragan Grivić smatra da je njegova ekipa dobro parirala dežurnom šampionu Bugarske, koji je na kraju zasluženo pobijedio.

”Sve u svemu, zaslužena pobjeda Ludogoreca. Igrali smo odlično i dobro parirali 74 minuta. Znali smo da Ludogorec igra odlično, da je riječ o ekipi koja je kvalitetna u napadu, sa brzim igračima. Odlično smo stajali u defanzivnom bloku sve do tog pogotka u 74. minutu. Nažalost u sudijskoj nadoknadi smo primili još jedan gol”, sumirao je Grivić utiske za “Vijesti”.

Sutjeska je, uprkos porazu, ostavila dobar utisak. Ludogorec je u prvom poluvremenu imao dvije šanse, ali je jednom kapiten Nikšićana Vladan Giljen dobro reagovao, dok je u finišu prvog dijela Jankov promašio iz izgledne pozicije.

”Znali smo odakle nam prijeti opasnost. Analizirali smo ih, na snimcima smo vidjeli ko je najveća prijetnja. Mislim da smo odradili sve što se tražilo od nas. Do tog pogotka iz prekida sve je odlično funkcionisalo. Sveli smo njihove šanse na minimum, imali su dvije, tri prilike”.

Revanš je 12. jula na “DG areni” u Podgorici. Pred Sutjeskom je težak zadatak, ali Grivić smatra da je iznenađenje moguće.

”Nama ostaje da se što bolje pripremimo za revanš u Podgorici i da pokušamo da napravimo iznenađenje. Biće teže. Brza su ekipa i ako im ostavimo malo prostora, naš gol će biti u opasnosti. Ali, sigurno ćemo morati da napadnemo i pokušamo da anuliramo prednost Ludogoreca”, poručio je Grivić.

Za razliku od Sutjeske, koja do utorka neće odigrati takmičarski meč, Ludogorec u petak na startu bugarskog šampionata gostuje u Sofiji ekipi Septemvrija.

Bonus video: