Budućnost okreće novi evropski list?

Budućnost preko kosovskog Lapija želi u 2. kolo kvalifikacija za LK. Prvi meč večeras pod Goricom u 20.30

9235 pregleda 11 komentar(a)
Trener Budućnosti Aleksandar Nedović, Foto: FK Budućnost
Trener Budućnosti Aleksandar Nedović, Foto: FK Budućnost

Budućnost želi da otvori novu evropsku stranicu, počevši od večerašnjeg duela sa kosovskim Lapijem pod Goricom (20.30 h) u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Sjenka teških poraza od Helsinkija i Torshavna i 13 primljenih golova u četiri evropska meča prošle sezone još se nadvija nad podgoričkim klubom, izabranici Aleksandra Nedovića su riješeni da poprave tu sliku.

Lapi - osvajač Kupa Kosova, četvrtoplasirani tim kosovskog šampionata prošle sezone, tim u kojem igra nekadašnji napadač Koma i Petrovca Igor Vukčević, sin nekadašnjeg fudbalera i trenera Budućnosti Nenada, rival je kojeg bi Podgoričani mogli, i trebali da eliminišu...

”Računamo na faktor motiva i želje da se pokažemo pred, nadamo se, punim tribinama. To u ovom momentu stavljamo ispred trenutne forme, jer je nerealno očekivati da budemo na optimalnom nivou odmah nakon priprema i u prvom zvaničnom meču u sezoni”, kazao je Nedović.

Lapi igra tek treći evropski meč u istoriji - prošle sezone je eliminisan od kosovskog Škupija - i evropsko iskustvo bi trebalo da bude prednost Budućnosti.

”Mnogo su mijenjali tokom ljeta, a u tri prijateljska meča igrali su u različitim sastavima. Bili smo prinuđeni da njihove nove igrače vidimo kako su igrali u prethodnim klubovima. Lapi igra atipičan fudbal, nekako u talasima, a čini mi se da mnogo bolje djeluju kada imaju povoljan rezultat, nego kada gube. Zato ćemo morati da budemo pametni i kroz samu utakmicu da pokušamo da razradimo neke opcije”, dodao je Nedović.

Podgoričani su dobili takozvani otvoreni žrijeb - ako prođu Lapi, najvjerovatnije će ih čekati Brejdablik sa Islanda, ali Nedović to ne priznaje.

”Žrijeb je samo papir. Slično je puno puta bilo i ranije kada su u pitanju naši timovi. Došli smo u situaciju da nemamo pravo da budemo arogantni ni prema kome, već da se bukvalno dižemo iz pepela”.

Bilo koja pobjeda u prvom meču zadovoljila bi Budućnost pred revanš u Prištini 15. jula.

”Neće biti lako, ali igramo kod kuće, na našem stadionu, vjerujemo pred što više publike i nadamo se da će to biti faktor koji će nam omogućiti da zabilježimo pobjedu”, ističe kapiten “plavih” Vasilije Terzić.

Meč pod Goricom počinje u 20.30, sudi Švajcarac Fedaji San.

Bonus video: