Dečić ispustio Dinamo u nastavku - Tuzani vidjeli da mogu

Tuzani imali tri dobre šanse u nastavku da pobijede Dinama iz Minska kao gosti na DG areni (1:1). Odluka pod Goricom za sedam dana

6466 pregleda 8 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Dečić je igrao 1:1 sa Dinamom iz Minska u prvom od dva "domaća" meča protiv Bjelorusa, a u kojem je bio nominalni gost. Na praznoj DG areni, nakon 90 minuta otvorenog fajta, meča neočekivano visokog ritma za ovaj period sezone, nije bilo pobjednika. Odluka pada za sedam dana pod Goricom.

Mogli su Tuzani i da pobijede, mogli su i da izgube, nakon šansi koje su imali u nastavku bili su čak i bliži da pobijede nego da izgube, ali najvažnija lekcija koju su naučili nakon prve utakmice sa iskusnijim protivnikom je - da mogu da prođu dalje, da bjeloruski Dinamo može da se eliminiše.

Za sedam dana pod Goricom, izabranici Vladimira Jankovića imaće i podršku sa tribina, imaće i više samopouzdanja nakon što su u prvom meču pokazali da igrački - na planu kreacije i ubojitosti, mogu više da ponude od protivnika, bogatijeg samo istorijom u tradicijom.

Potpuno neočekivano, s obzirom na to da je Dečić tek izašao iz priprema, a da je Dinamo usred sezone, Tuzani su bili bolji rival u drugom poluvremenu, imali su više šansi, zapravo tri jedine šanse - iako se očekivalo da će biti obrnuto.

Bećiraj je u 61. minutu odapeo dijagonalu sa desne strane - vrhovima pristiju golman Hatčević je skrenuo loptu u korner iako su je svi vidjeli u mreži. Čuvar mreže Bjelorusa je i u 81. minutu sjajnom paradom odbranio udarac Marušića glavom nakon kornera, a samo minut kasnije do gola je mogao i Božanović - takođe glavom, lopta je prohujala pored stative.

Za dvije od pet mogućih izmjena trener Janković je čekao do nadoknade vremena, a tek tada su gosti uspjeli da demonstriraju razliku u fizičkoj spremi i i mogli su do gola, ali je novi golman Dečića Marković odbranio udarac Begunova.

Dinamo - Dečić
foto: Sofascore

Oba gola postignuta su u prvom dijelu, u kojem je Tuzanima trebalo vremena da se malo oslobode - pokazali su domaći u tom dijelu i ubojitost u napadu, ali i ranjivost u defanzivi.

Hatkevič je u 26. minutu odbranio dva razorna šuta - Nikolića, pa Bećiraja, ali nije mogao i treći pošto je novajlija Denković ubacio loptu u mrežu sa lijeve strane.

Radost Tuzana kratko je trajala, samo sedam minuta kasnije nekadašnji napadač Budućnosti Bakić odigrao je povratnu loptu za Kisjaka, nekadašnjeg vezistu ruskog Krasnodara, koji je sa ivice šesnaesterca pogodio same rašlje Markovićevo gola.

DINAMO MINSK - DEČIĆ 1:1

Podgorica - DG arena. Igrano bez prisustva publike. Sudiјa: Žeremi Pinjar (Francuska). Striјelci: Kisјak u 33. minutu za Dinamo, Denković u 26. minutu za Dečić. Žuti kartoni: De Akvino, Bakić, Sačuka (Dinamo), Denković, Marušić (Dečić).

Dinamo Minsk: Hatčevič, Švetsov, Bikov, Bakić (74. Latjoku), Putilo, Kisјak (74. Kazlou), Sašivko, Naumov, Ložkin (od 65. De Akvino), Vakulič, Begunov.

Dečić: Marković, Pešukić, Ćuković, Đeljaј, Tući, Božanović (90+2. Vucaj), Nikolić, Božović, Marušić (90+2. Janketić), Denković, Bećiraј.

Bonus video: