Iskra ima razloga da se nada fantastičnom uspjehu

Iskra prvi meč kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Lačija odigrala bez golova u Elbasanu, odluka za šest dana na DG areni

15588 pregleda 4 komentar(a)
Foto: FK Iskra
Foto: FK Iskra

Nade Iskre da će Lači u Elbasanu biti oslabljen odlaskom nekoliko internacionalaca se nisu ostvarile, ali jesu neuporedivo važnije - izabranici Milivoja Novovića su dostojno reprezentovali klub i crnogorski fudbal u remiju bez golova u prvoj utakmici osmine finala kvalifikacija Lige konferencija.

Iskra je kao fantastičan uspjeh najavila plasman u drugi krug, sada o njemu može da sanja na "DG areni" za šest dana. Ljači je od starta krenuo silovito, činilo se da će utakmica umnogome ličiti na prošlogodišnju protiv FK Podgorice, ali...

Dejan Zarubica je izborio korner, Nigerijac Akinjemi je šutirao pravo u Kordića već u trećem minutu. No, pravu šansu imala je Iskra, tačnije Darko Nikač u 11. minutu, nakon odlične akcije po desnoj strani kapitena Ognjena Obradovića i Popovića napadač je trčao sam ka golmanu Dajsinaniju i odlučio da prebrzo šutira sa 14 metara. Nažalost, daleko od gola.

Bio je to prvi izlazak Iskre iz svoje polovine, ali su se Danilovgrađani sjajno branili, više zahvaljujući požrtvovanosti i želji, nego uigranosti. Bilo je to vidno u nekim situacijama nedostatka komunikacije, ali klub je u odnosu na prošlu sezonu napustilo 16 igrača, došlo je osam novih fudbalera!

Ljači - Iskra
foto: Sofascore

Uprkos tome Lači je jedinu pravu priliku imao u 14. minutu kada su Akinjemi i kapiten Mazrekaj uspjeli da probiju desni bok, ali je udarac Zika izblokirao Obradović. Sa druge strane, Iskra ima za čim da žali i u posljednjim sekundama poluvremena kada je Pavlićević petom odložio loptu Popoviću, koji je sa 13 metara šutirao pravo u golmana.

U nastavku je Iskra probala da napadne, ali je domaćin ubrzo preuzeo inicijativu. Bez pravih šansi, jer su se igrači gostiju sve bolje i bolje razumjeli na terenu. Imala je Iskra dva odlična udarca, prvo je Vladimir Boljević u 74. minutu sa preko 25 metara šutirao preko gola, a dva minuta kasnije odlični Damir Kojašević sa istog mjesta tik pored stative.

LAČI - ISKRA 0:0

Elbasan - "Elbasan arena". Sudija: Alen Durije (Luksemburg). Žuti kartoni: Marković, Mitrović i O. Obradović (Iskra), Malota i Mazrekaj (Lači).

Lači: Dajsinani - Roganović (od 79. Cucin), Malota, Velkoski, Ziko (od 79. Turkaj) - Ujka, Spahiu (od 76. Babatunde), Mazrekaj - Zarubica (od 84. Prengaj), Guindao, Akinjemi.

Iskra: Kordić - Obradović, Kumburović, Mitrović, Šaletić - Boljević, Marković (od 78. B. Obradović) - Popović (od 78. I. Marković), Kojašević (od 90. Pupović), Pavlićević (od 59. Muharemović) - Nikač.

Bonus video: