Budućnost propustila šansu da riješi sve

Podgoričani rutinski pobijedili kosovski Lapi 2:0 golovima Mijovića i Ignjatovića, moglo je i ubjedljivije, jer su od 30. minuta imali igrača više

7689 pregleda 10 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Budućnost je odigrala odličnih 45 minuta, onda i skromnije drugo poluvrijeme - utisak je da je propustila šansu da već u prvom meču riješi sve dileme oko plasmana u drugo kolo kvalifikacija za Ligu konferencija.

Ali, nakon 2:0 i rutinski odrađenog posla - sve je pod kontrolom pred revanš protiv kosovskog Lapija. Gosti se nisu pitali mnogo, nije im to dozvolila ni podgorička ekipa koja je poslije pola sata dobila igrača više.

Tri minuta prije isključenja Bianora i dva poslije “plavi” su davali golove - tajming nije mogao da bude bolji. Prvo je Lazar Mijović poslije fantastične akcije i duplog pasa s Branimirom Jankovićem pogodio za 1:0, a onda i novajlija Uroš Ignjatović, pa je Budućnost ranije nego što je i očekivala imala pobjedu u džepu.

I kada se očekivalo da je ovjeri, da poleti ka drugoj rundi, Budućnost je stala... U nastavku nije ponudila mnogo, a i kada je stvarala višak, nije to realizovala. A mogla je, čini se da je morala da makar još jednom ili dva puta matira golmana protivnika.

Budućnost - Lapi
foto: Sofascore

"Prvo poluvrijeme je bilo sjajno i trebalo je da već u prvoj utakmici završimo veliki posao. Kasnije smo imali problema s energijom - Đukanović je odradio samo tri treninga pred meč, Petrovića nije bilo... Zadovoljan sam odnosom, borbom, ali ostaje žal što nismo postigli pogodak, da zatvorimo utakmicu na mnogo bolji način", rekao je trener Budućnosti Aleksandar Nedović.

Revanš je u četvrtak.

"Nismo dozvolili Lapiju da igra ono što je želio, igrali smo visoki presing. Dali smo prvi gol na vrijeme, pa i drugi, morali smo još neki s igračem više. Mislim da ćemo biti bolji kako vrijeme bude odmicalo, jer imamo igru. A ovo je ipak prvi meč u sezoni", dodao je Nedović.

Budućnost je blizu da se u drugoj rundi sastane s islandskim Breidablikom, koji je u prvom meču u Andori savladao Santa Kolomu 1:0.

S obzirom na to da je u Podgorici gostovao tim sa Kosova na stadionu je viđena korektna, pozitivna amosfera.

Ipak, sa sjeverne tribine, gdje su najvatreniji navijači Budućnosti, nisu izostale provokacije.

Varvari su, naime, razvili transparent na kojem je pisalo "onamo braćo, spremajmo hod", što je stih iz pjesme "Onamo 'namo".

Varvari
foto: Privatna arhiva

Razvijena je, takođe, prilično neukusna karikatura koze, Albanca i Hogara.

BUDUĆNOST - LAPI 2:0 (2:0)

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 2.500. Sudija: Fedai San (Švajcarska). Strijelci: Mijović u 23. i Ignjatović u 32. minutu. Žuti kartoni: Ignjatović, Milošević, Janković, Perišić, Adžić (Budućnost), Malići, Ramadani (Lapi). Crveni karton: Bianor (Lapi) u 30. minutu.

Budućnost: Dragojević - Ignjatović, Dakić, Adžić, Ražnatović - Terzić, Mirković, Janković (67. Lusero) - Đukanović (67. Perišić), Milošević (78. Mrvaljević), Mijović (78. Novović).

Lapi: Avdili - Idrizi, Krasnići, Bianor, Fernandinjo - Ramadani, Šabani - Progni (85. Kurtaj), Rivera (77. Fazliu), Malići (77. Alidema) - Firmino (70. Da Silva).

Bonus video: