Analiza pobjede Budućnosti, Nedović: U nastavku nismo imali snage za visoki presing

Fudbaleri Budućnosti ubjedljivi protiv Lapija u prvom meču kvalifikacija za Ligu konferencija, trener Aleksandar Nedović očekuje da budu bolji u revanšu u Prištini

9580 pregleda 11 komentar(a)
Podgoričani pred revanš imaju dva gola prednosti, Foto: FK Budućnost
Podgoričani pred revanš imaju dva gola prednosti, Foto: FK Budućnost

Budućnost je uradila veliki dio posla u prvom meču protiv Lapija, pobjeda od 2:0 valjda donosi mir pred revanš i vjeru da “plavi” mogu da se plasiraju u drugo kolo kvalifikacija za Ligu konferencija.

”Plavi” su slavili golovima Lazara Mijovića i Uroša Ignjatovića, imali su i 60 minuta igrača više - plus dva pred duel u Prištini je lako moglo da se pretvori u nešto više, ali u drugom poluvremenu je viđena drugačija, nešto sporija Budućnost.

- Imali smo dva zicera u drugom poluvremenu, ali objektivni su razlozi zašto nismo imali ritam kao u prvom dijelu - rekao je trener Podgoričana Aleksandar Nedović i dodao:

- Ovo nam je prvi meč u sezoni, neki igrači su odradili tek nekoliko treninga i nismo ni mogli da očekujemo da sve vrijeme igramo onako kako želimo. Da biste krunisali igrača više potrebno je da budete u visokom presingu, da tako stvarate problem rivalu, a mi u nastavku nismo imali svježinu da bismo to radili - kazao je Nedović.

Ipak, viđena je dobra Budućnost.

- Zadovoljan sam, prije svega pobjedom. U jednom momentu sam od igrača tražio da budu mirni i sigurni na lopti, jer je bilo najbitnije da ne primimo gol. Svjestan sam bio i da ćemo osvojiti prostor - i osvajali smo ga, ali to nismo koristili. U nekim momentima lopta nije išla tamo gdje je trebalo. Kada se sve sabere, ima dosta stvari koje moramo bolje i na kojima ćemo raditi do revanša, iako to nije puno vremena - istakao je Nedović.

Pričao je i o Viktoru Đukanoviću, Stefanu Miloševiću, novajliji Arijelu Luseru...

- Đukanović je na 50 odsto u ovom momentu, odradio je tek tri treninga sa ekipom. Znamo da može bolje i brzo će biti na svom nivou. Što se tiče Miloševića - to je igrač kojem jako vjerujem. Borio se, promašio neke šanse, a igračima takve građe je malo teže da dođu do prave forme. Ali, kada dođu, onda su i duže u njoj. Biće on sve bolji. Lusero? Trenutno prednost ima trio Terzić-Mirković-Janković, a i imali smo plan sa Luserom, jer je specifičan igrač. Zato je i ušao kasnije, u momentu kada se protivnik povukao i čekao kontranapad. Jak je na lopti, siguran na malom prostoru. Bio je i opasan po gol i od njega očekujemo da u narednom periodu pokaže da je pravo pojačanje - zaključio je Nedović.

Bonus video: