Dečić vjeruje, Božović: Bićemo još bolji u revanšu, biće bolji i Dinamo

Fudbaleri Dečića sa velikim samopouzdanjem čekaju pod Goricom Dinamo Minsk

11862 pregleda 6 komentar(a)
Fudbaleri Dečića pred meč sa Dinamom, Foto: FK Dečić
Fudbaleri Dečića pred meč sa Dinamom, Foto: FK Dečić

Prvi meč sa Dinamom iz Minska bio je velika nepoznanica za fudbalere Dečića, u neobičnim okolnostima - prazna “DG arena” na kojoj su zvanično bili gosti, rival kojeg su zbog istorije i tradicije morali da poštuju, baš kao i 13 mečeva koje je već odigrao u bjeloruskom prvenstvu ove sezone.

Na kraju, Tuzani su dobili sve što su željeli - aktivan rezultat pred revanš pod Goricom, gdje će se još više osjećati kao domaćini, uz podršku svojih navijača, kao i svjest da protiv Dinama ne samo da može da se igra, već protivnik može i da se eliminiše.

”Sigurno je da će biti lakše sada kada smo ih upoznali na terenu. Nisu, naravno, pokazali nešto posebno što već nismo znali o njima, osim što su pokušali da nas iznenade formacijom sa trojicom igrača pozadi, ali smo se brzo prilagodili”, kaže Draško Božović, vezista Dečića.

U četvrtak veče pod Goricom, u 20.45, izabranici Vladimira Jankovića pokušaće da kompletiraju podvig.

”Bićemo još bolji nego u prvom meču, sada kada znamo bolje kakav je naš rival, kada ćemo imati podršku sa tribina i na terenu i stadionu koji još bolje poznajemo”, dodaje Božović.

Biće, međutim, i Dinamo bolji, siguran je crnogorski reprezentativac.

"Moguće je da su nas potcijenili malo u prvom meču. Sada, kada su vidjeli da imamo šta da pokažemo, i oni će kao iskusna ekipa biti bolji. Očekujem dobar, neizvjestan revanš, i šanse 50:50, možda čak i malo više na našoj strani”, poručuje iskusni vezista.

Prvi meč podiže samopouzdanje.

”Igrali smo dobro, otvoreno i napadački, stvorili više šansi i imamo za čim da žalimo. Trebalo nam je malo da se priviknemo na početku, nije to bio strah, već više respekt prema klubu koji je više puta osvajao ligi velikog Sovjetskog Saveza i koji mora da se poštuje. U revanšu, međutim, toga neće biti. Želimo da prođemo dalje”, zaključuje Božović.

Bonus video: