Iskra traži iznenađenje i na DG areni

Remi bez golova na gostovanju Lačiju u Elbasanu podigao samopouzdanje kod Danilovgrađana, koji se nadaju podvigu i u revanšu

4064 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Iskre otpozdravljaju navijačima nakon meča u Elbasanu, Foto: FK Iskra
Fudbaleri Iskre otpozdravljaju navijačima nakon meča u Elbasanu, Foto: FK Iskra

Zadovoljstvo u taboru Iskre. Ekipa koja je tokom juna dobila 10 novih igrača, nakon što je otišlo čak 16 fudbalera koji su izborili nastup u kvalifkacijama za Ligu konferencija, i više je nego dobro odigrala na gostovanju favorizovanom Lačiju u Elbasanu - 0:0.

U igri bez golova u osmini finala kvalifikacija za najmlađi Uefin turnir, izabranici Milivoja Novovića su odlično parirali, čak stvorili i bolje prilike za gol. To ohrabruje Danilovgrađane pred revanš za pet dana na “DG areni”.

- I više smo nego zadovoljni sa svim u Elbasanu, protiv ekipe koja je u istom sastavu prošle godine eliminisala Podgoricu i Univesitatea Krajovu, a od Anderlehta u Briselu izgubila sa 2:1. Ekipa koja sebi može da dozvoli da Babatunde, nigerijski reprezentativac sa Mundijala u Rusiji, uđe sa klupe u drugom poluvremenu. Tu su i njegov zemljak Akinjemi, ali i sjajni repezentatvac Malija Guindao, mada je po meni najopasniji njihov igrač i kapiten Mazrekaj sa ogromnim iskustvom. Sveli smo ih, međutim, na svega dvije prilike. Sa druge starne, i mi smo imali dvije, ali bolje šanse i što je najvažnije, obje stvorene kroz igru - priča trener Novović dan nakon meča.

Ekipa je po povratku iz Albanije dobila slobodan dan, Novović ga je skratio sebi analizom snimka utakmice u Elbasanu.

- U bloku, na planu agresivnosti, borbenosti i požrtvovanosti nije bilo greške. Primijetio sam da fali mirnoće u izlasku sa loptom, na posjedu se mora poraditi, ali to ide sa iskustvom. Mada, ni u posjedu nisu dominirali ako se zna da je teren u Elbasanu neuporedivo brži u osnosu na naše i treba iskustva igranja na njima. Mi smo protiv Sarajeva u prijateljskom meču imali taj problem, ali iz grešaka smo naučili i potom odličnom igrom dobili prvoligaša BiH Slogu. Smatarm da ukoliko ponovimo dorbru igru, u Lješkopolju ćemo imati šansi. Pozivam navijače da nas podrže, jer bi eliminacija viceprvaka Albanije sa tako bogatim budžetom bila velika korist za naš fudbal. I ovaj remi je to, doduše, jer mi nemamo igrače poput recimo Dečića sa odličnim primanjima i dokazanom reprezentativnom klasom. Mi smo, međurim, pokazali da smo odlično radili, iako je kompletna ekipa zajedno bila svega 10 dana, ali uspostavili su atmosferu nevjerovatnog povjerenja i podrške. Rezultat u Albaniji im je podigao i samopouzdanje. Svjesni su da imaju šta da pokažu, da nisu tu slučajno.

U Elbasanu je Iskru podržala i grupa navijača, “serdari” su bili glasniji od ostatka publike.

- To nam je jako značilo, naročito u momentima prelaska na njihovu polovinu. I ono što me raduje da smo u finišu imali šansu, da smo fizilčki parirali, ali fali nam gol-igrač. Naši fudbaleri iz napada su se priključili na polovini priprema, još su daleko od prave forme. Imaćemo šta da kažemo i u Prvoj ligi - zaključio je Novović.

Bonus video: