Šarkićeva budućnost je u Vulverhemptonu: Crnogorski golman produžio ugovor sa "vukovima"

Mladi golman potpisao novi trogodišnji ugovor. Ove sezone neće ići na pozajmicu, već će biti dio prvog tima

9361 pregleda 0 komentar(a)
Matija Šarkić potpisuje novi ugovor, Foto: www.wolves.co.uk
Matija Šarkić potpisuje novi ugovor, Foto: www.wolves.co.uk

Vulverhempton vjeruje Matiji Šarkiću - crnogorski reprezentativac potpisao je novi, trogodišnji ugovor sa "vukovima".

Šarkić je 2020. stigao u Vulverhempton iz Aston Vile, ali je boravio na pozajmicama u Šruzberiju i Birmingemu gdje je ostavio odličan utisak. Proglašen je za najboljeg igrača Birmingema prethodne sezone, iako zbog povrede nije igrao od drugog januara. Sačuvao je mrežu na 10 od 23 susreta, a onda je povrijedio rame.

Iz kluba je saopšteno da 24-godišnji golman ove sezone neće ići na pozajmicu, već će biti dio prvog tima.

"Matija je napredovao. Igrao je u Ligi 1, bio je u Čempionšipu, gdje je, prije povrede, dobro branio. Da nije bilo te povrede njegov učinak prethodne sezone bio bi još bolji. Pratili smo ga svake nedjelje, dok je branio za Birmingem. Prije tog peha bio je poput vrhunskih golmana koji su branili u Čempionšipu. Ove sezone će ostati sa nama. Biće dio prvog tima, a glavni konkurent mu je Hose Sa. Kad smo ga doveli vidjeli smo njegov potencijal. Pružili smo mu priliku da napreduje, a on je to iskoristio", poručio je tehnički direktor Vulverhemptona Skot Selars.

Šarkić je karijeru počeo u mlađim kategorijama Anderlehta, a onda je otišao na Ostrvo. Prvi klub mu je bila Aston Vila odakle je odlazio na razne pozajmice. Potom je 2020. potpisao za Vulverhempton.

Odigrao je pet mečeva za fudbalsku reprezentaciju Crne Gore.

Bonus video: