Sutjeska nema šta da izgubi

Crnogorski šampion večeras (21 sat) na DG areni dočekuje Ludogorec u revanšu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Bugarski tim je prošlog utorka u Razgradu slavio rezultatom 2:0

4647 pregleda 9 komentar(a)
Detalj sa prethodnog duela Ludogoreca i Sutjeske, Foto: Ludogorets
Detalj sa prethodnog duela Ludogoreca i Sutjeske, Foto: Ludogorets

Sutjeska je odolijevala prije sedam dana u Razgradu, 75 minuta je parirala Ludogorecu u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Bedem ispred gola i defanzivni blok funkcionisao je savršeno, djelovalo je da su Nikšićani blizu dobrog rezultata, ali je u posljednjih 15 minuta domaća ekipa postigla dva gola i večerašnji (21 h) revanš na DG areni u Podgorici učinila težim za ekipu Milije Savovića.

Večeras Sutjeska ne može da se fokusira samo na odbranu. Crnogorski šampion mora da bude konkretan u napadu, da stvara šanse i da se nada da će brzim pogotkom otvoriti utakmicu. Ali ne zavisi sve od “plavih” - Ludogorec je opasna ekipa, ofanzivni igrači su veoma brzi i svaku grešku rivala mogu kazniti.

- Igramo protiv jakog protivnika. Ludogorec može da diktira meč. Prvi susret smo počeli defanzivno, stajali dosta dobro u odbrani. S obzirom na to da je bio prvi meč, nismo htjeli da mijenjamo ritam, a do samog kraja smo imali povoljan rezultat. Htjeli smo da ostavimo mogućnost da u revanšu odigramo ofanzivnije i jače, da napadnemo protivnika. Pred kraj smo primili pogotke i to mijenja sliku - rekao je u najavi meča Savović.

Trener Sutjeske neće moći da računa na povrijeđenog Filipa Kneževića, koji će danas početi sa treninzima. Očekuje se da Savović izvede sličan sastav kao prije sedam dana u Razgradu, sa malim izmjenama u napadu...

- Moraćemo da igramo sa više samopouzdanja i želje. Sigurno da će to stvoriti prostor protivniku da nas ugrozi brzim napadima, što mu je i najjače oružje. Probaćemo da budemo čvrsti u odbrani i da bolje koristimo prostor. Malo više smo ih respektovali u prvoj utakmici. Probaćemo da povedemo, što bi otvorilo dvomeč i da vidimo da li smo dovoljno kvalitetni i sposobni da ih ugrozimo - poručio je Savović.

Sutjeska i ove sezone evropske utakmice igra na DG areni u Lješkopolju.

- Prethodne evropske utakmice u Nikšiću su bile posjećene. Publika je željna tih mečeva i sigurno bi i protiv Ludogoreca bio pun stadion i dodatni vjetar u leđa našim igračima. Ovim putem pozivam navijače da dođu u Podgoricu. Nije daleko za jedan kvalitetan meč - rekao je Savović.

Novica Eraković poručuje da njegov tim u revanšu nema šta da izgubi.

- Biće teže nego u Bugarskoj. Sigurno ćemo biti opasni - ove sedmice smo radili sa loptom. Pokušaćemo mirnim pasovima da dođemo do gola. Nemamo šta da izgubimo poslije prvog meča, njima će biti teže nego nama - smatra Eraković.

Bonus video: