Sutjeska daleko od ritma koji zahtijeva Evropa

Nikšićani eliminisani nakon što su poraženi od Ludogoreca i u drugom meču prve runde kvalifikacija za Ligu šampiona - bilo je 1:0 na "DG areni"

13498 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Ludogorets
Foto: Ludogorets

Prva utakmica je pokazala u kom pravcu ide okršaj Ludogoreca i Sutjeske, ništa se nije promijenilo ni u revanšu, pa je crnogorski šampion kvalifikacije u Ligi šampiona završio već u prvom kolu.

Bugari su nakon 2:0 u Razgradu slavili i na "DG areni" u Lješkopolju (1:0), dokazali još jednom da su bolji, spremniji, taktički potkovaniji...

Bio je to još jedan meč u ritmu koji potpuno odgovara rivalu - Nikšićani nisu pokazali mnogo, iako su imali prvu veliku šansu na utakmici.

Da su tada poveli, a mogli su u dva navrata, bila bi to vjerovatno drugačija priča...

Ovako - ono najbitnije se dogodilo u 53. minutu kada je zakazala kompletna odbrana našeg prvaka. Ludogorec je napao po lijevoj strani, Vladan Giljen zaustavio zicer Souze, ali nije mogao ništa kod udarca Kipranina Sotirijua sa ivice peterca.

I to je bilo to - Ludogorec je do kraja kontrolisao stvari, a Sutjeska kao da je jedva čekala da se završi prvi dio evropske priče u sezoni.

Sutjeska je već u 4. minutu mogla da prepolovi minus iz Razgrada. Prvo je glavom šutirao Marko Matanović, loptu nespretno odbio golman Serhio Pat, a na nju naletio Vuk Striković - umjesto mreže, pogodio je prečku.

Taj nalet Nikšićana kao da je učinio da Bugari ozbiljnije shvate obaveze u revanšu, pa su sve do 25. minuta imali kontrolu i nekoliko dobrih prilika preko Despodova, Deleva, Nedjalkova i Santane.

U dva navrata se nije dao Giljen, jednom je blokirao Adrijan Rudović...

Na novo uzbuđenje na polovini Ludogoreca se čekalo sve do 33. minuta kada je Striković probao da u zicer lansira Zakariju Alharaiša, u tome ga je spriječio golman Pot, ali je poslao loptu direktno na nogu Srđana Krstovića koji je iz prve sa centra probao da postigne gol karijere.

Bio je veoma blizu. I prije i kasnije je uglavnom sve bilo u znaku Ludogoreca...

Sutjeska ide u Ligu konferencija, tamo je čeka poraženi iz duela Klaksvika sa Farskih Ostrva i norveškog šampiona Bode Glimta. Izvjesno je da će to biti Farani, koji su u prvom meču poraženi 3:0.

Revanš je sjutra.

SUTJESKA - LUDOGOREC 0:1 (0:0) - PRVI MEČ 0:2

Podgorica - Stadion "DG arena". Gledalaca: 1.000. Sudija: Gergo Bogar (Mađarska). Strijelac: Sotiriu u 53. minutu. Žuti kartoni: Drinčić, Krstović (Sutjeska), Despodov, Kafumana, Tekpeti (Ludogorec).

Sutjeska: Giljen - Grivić, Drinčić, Rudović, Stijepović - Krstović (74. Tučević), Eraković, Matanović (79. Vuković) - Alharaiš (79. Đurković), Nenov (79. Fahd Mohamed), Striković (65. Konrad).

Ludogorec: Pat - Karničnik, Plastun, Verdon, Nedjalkov (90. Groper) - Souza, Santana, Kafumana (74. Jankov) - Delev (66. Rik), Sotiriu (74. Tiago), Despodov (65. Tekpeti).

Bonus video: