Savović: Zaista sam zadovoljan kako su momci odigrali

Sutjeska eliminisana od Ludogoreca u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Crnogorski šampion takmičenje u Evropi nastavlja u kvalfikacijama za Ligu konferencija

7877 pregleda 14 komentar(a)
Savović, Foto: Telekom 1. CFL / FSCG
Savović, Foto: Telekom 1. CFL / FSCG

Trener Sutjeske Milija Savović zadovoljan je kako su njegovi igrači odigrali večeras protiv Ludogoreca u revanšu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Sutjeska je na DG areni izgubila 1:0. U prvom poluvremenu je imala šanse (Striković pogodio prečku), ali je nakon primljenog pogotka bilo previše mirno. Ludogorec je još jednom pokazao da je bolji i kvalitetniji tim.

"Zaista sam zadovoljan kako su momci odigrali, pogotovo u prvom poluvremenu. Nedostajalo nam je i sreće da im zaprijetimo i stavimo ih u tešku situaciju. Bili smo ofanzivniji nego u prvom meču. Poslije primljenog gola nije bilo lako pronaći motiv, ali igrali smo do kraja i odigrali dobar meč", rekao je Savović za RTCG nakon utakmice.

Sutjeska je dosta mijenjala u prelaznom roku, mnogo fudbalera je došlo, ali i otišlo.

"Momci pokazuju da su kvalitetni i da mogu da naprave čvršću grupu nego što je bilo prošle godine. Treba nam malo vremena. Prije Ludogoreca smo imali dvije nedjelje za pripreme, neki igrači su kasnili, nisu bili spremni za 90 minuta. To su neke stvari koje će biti bolje. Uopšte, kako rade i kako se pripremaju ukazuju na to da ćemo imati dobru grupu momaka koji će dres Sutjeske nositi na pravi način", smatra Savović.

Sutjeska takmičenje nastavlja u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija. Protivnik će, po svemu sudeći, biti Klaksvik sa Farskih Ostrva.

"Gledao sam utakmice Klaksvika. U domaćoj ligi imaju dvadesetak bodova više od Toršavna koji je izbacio Budućnost. Doživljavamo ih ozbiljno. Renome naše lige se spustio na najniže grane, pa ne možemo nikom da prijetimo, pa ni ekipi sa Farskih Ostrva što je nekad bilo nezamislivo. Ipak, mislim da smo talentovaniji od njih i da ćemo disciplinom i odgovornošću to pokazati i da ćemo ih proći", poručio je Savović.

Bonus video: