Makedonski šampion izbjegao eliminaciju na Gibraltaru i ide na Dinamo, Vešović i Janković eliminsali Leh

Poražene ekipe će takmičenje u Evropi nastaviti u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu konferencija

7865 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Makedonski fudbalski klub Škupi plasirao se večeras u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona pošto je na Gibraltaru eliminisao Linkoln.

Škupi je večeras u gostima izgubio sa 2:0, ali je prošao dalje zahvaljujući pobjedi od 3:0 u prvom meču. Makedonski tim će u drugoj rundi kvalifikacija igrati protiv zagrebačkog Dinama.

Dalje je prošao i Karabag koji je poslije poraza u prvom meču u Poljskoj sa 1:0, u revanšu u Bakuu pobijedio Leh sa ubedljivih 5:1. Protivnik prvaku Azerbejdžana u drugom kolu biće Cirih.

Plasman u drugo kolo obezbijedio je i Helsinki koji je poslije penala eliminisao letonski RSF.

Prvi meč je završen minimalnom pobjedom letonskog tima, večeras je regularnih 90 minuta završeno rezultatom 2:1 u korist Helsinkija i na kraju se sve rešeno penalima koje je dobio finski tim sa 5:4.

Helsinki će se za plasman u treće kolo boriti sa Plzenom.

Fudbaleri Žalgirisa su na svom terenu pobijedili kosovski tim Balkani sa 1:0, što im je poslije 1:1 iz prvog meča bilo dovoljno za prolaz u drugu rundu kvalifikacija.

Šerif iz Tiraspolja je, poslije 0:0 iz prve utakmice u Mostaru, pobijedio Zrinjski na svom terenu sa 1:0 i tako prošao u drugo kolo gdje će igrati sa Mariborom ili Šahtjorom iz Soligorska.

Dalje je prošao i Dudelanž pošto je eliminisao Tiranu ukupnim rezultatom 5:2.

Poražene ekipe će takmičenje u Evropi nastaviti u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu konferencija.

Dalje se plasirao i Malme koji je nakon pobjede (3:2) u prvom meču, večeras remizirao na gostovanju Rejkjaviku na Islandu - 3:3.

Bonus video: