Svjetsko prvenstvo je isto kao i Čempionšip, samo je scena malo veća

Golman Evertona ima samo dvije godine iskustva u Premijer ligi, jednu u Sanderlendu, prošlu u Evertonu, dok je, recimo, pet sezona proveo u nižim rangovima engleskog klupskog fudbala
1 komentar(a)
pikford, Foto: Reuters
pikford, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.07.2018. 13:00h

Engleska slavi svoje fudbalske heroje, koji su nacionalni tim poslije 28 godina vratili u vrh svjetskog fudbala.

Uoči polufinalnog duela sa Hrvatskom, u centru pažnje je golman Džordan Pikford, koji je svoj tim odveo u četvrtfinale, odbranama u penal-ruletu sa Kolumbijom, a onda sačuvao prednost koju su Megvajer i Ali donijeli u duelu sa Šveđanima.

Golman Evertona ima samo dvije godine iskustva u Premijer ligi, jednu u Sanderlendu, prošlu u Evertonu, dok je, recimo, pet sezona proveo u nižim rangovima engleskog klupskog fudbala.

"Nema govora o neiskustvu. Znate li kakve su utakmice u drugoj ili trećoj ligi - to su strahovite tenzije. Veći je izazov braniti u Čempionšipu nego u Premijer ligi. Igranje na Svjetskom prvenstvu mogu da uporedim baš sa Čempionšipom, samo što je scena veća. Pritisak je, vjerujte mi, isti", kazao je 24-godišnji golman.

Kaže da je u drugoligaškom takmičenju očvrsnuo...

"Tamo ima svega - i udaraca, i 'tuče'... Ni od čega me nije strah, ne osjećam tremu. Znate kako - neko nikad ni ne dobije šansu da izađe na najveću fudbalsku scenu, a mislim da sam neke moje greške i loše odluke istrošio dok sam došao do ovog nivoa", kazao je Pikford.

Bonus video: