Sutjeska ide na Farska Ostrva, Klaksvik bio nadomak senzacije protiv Bode Glimta

Crnogorski šampion će u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija igrati protiv Klaksvika

11776 pregleda 3 komentar(a)
Foto: FK Sutjeska
Foto: FK Sutjeska

Fudbaleri Sutjeske u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija igraće protiv Klaksvika sa Farskih Ostrva.

Klaksvik je večeras na domaćem terenu u revanšu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona savladao Bode Glimt 3:1, ali to nije bilo dovoljno za prolaz, budući da je norveški šampion u prvom susretu pobijedio 3:0. U svakom slučaju, velika pobjeda Farana nad ekipom koja je prethodne sezone igrala četvrtfinale Lige konferencija i koja je dva puta savladala Romu, nanijevši Žozeu Murinju najteži poraz u karijeri (6:1 u grupnoj fazi).

Večerašnji meč na Farskim Ostrvima je bio veoma uzbudljiv - domaći su poslije 20 minuta vodili 2:0 golovima Mikelsena i Andreasena, sanjali senzaciju, a onda su Norvežani na startu drugog dijela postigli gol preko Bonifasea i smanjili rezultat.

U završnici meča Andreasen je postigao još jedan gol, ponovo unio dozu neizvjesnosti, ali do senzacije, ipak, nije došlo.

U svakom slučaju Sutjesku čeka ozbiljan protivnik. Nikšićani moraju ozbiljno da pristupe ovom dvomeču, ne može se reći ni da su favoriti imajući u vidu istorijat nastupa crnogorskih klubova u Evropi, a kao opomena može da im posluži i debakl Budućnosti prošlog ljeta protiv druge ekipe sa Farskih Ostrva - Toršavna, koji je slavio u oba meča (4:0, 2:0).

Sutjeska je takmičenje u kvalifikacijama za Ligu šampiona završila sinoć - crnogorski šampion je u revanšu na DG areni izgubio od Ludogoreca (1:0). U prvom meču bugarski prvak je slavio 2:0.

Nakon utakmice sa Ludogorecom, trener Nikšićana Milija Savović se dotakao i Klaksvika:

"Gledao sam utakmice Klaksvika. U domaćoj ligi imaju dvadesetak bodova više od Toršavna koji je izbacio Budućnost. Doživljavamo ih ozbiljno. Renome naše lige se spustio na najniže grane, pa ne možemo nikom da prijetimo, pa ni ekipi sa Farskih Ostrva što je nekad bilo nezamislivo. Ipak, mislim da smo talentovaniji od njih i da ćemo disciplinom i odgovornošću to pokazati i da ćemo ih proći", poručio je Savović.

Prvi meč Sutjeske i Klaksvika je 21. jula na DG areni, revanš je sedam dana kasnije na Farskim Ostrvima.

Bonus video: