Hajnkes: Nisam star, a ni fudbal se nije promijenio

"Nijednu ponudu ne bih razmatrao. Ali, Bajernu dugujem, želim da mu vratim za sve što mi je dao. Došao sam da pomognem", rekao je Hajnkes
3 komentar(a)
Jup Hajnkes Bajern Minhen, Foto: Reuters
Jup Hajnkes Bajern Minhen, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.10.2017. 12:39h

Bajern je danas promovisao novog trenera, dobro poznato lice Jupa Hajnkesa.

Nakon više od četiri godine iskusni stručnjak je "aktivirao" karijeru, ali samo zbog Bavaraca.

"Nijednu ponudu ne bih razmatrao. Ali, Bajernu dugujem, želim da mu vratim za sve što mi je dao. Došao sam da pomognem", rekao je Hajnkes.

Karla Anćelotija je navodno smijenila ekipa i najiskusniji igrači, a Hajnkesa, opet navodno, isti ti su zvali da se vrati.

"Karlo je veliki trener i veliki gospodin. Sve što budem pričao o ekipi, ne znači da govorim protiv njega. Moj zadatak je da analiziram situaciju, bez obzira na to koliko je ona teška. Za tako nešto je potrebno da imamo hijerarhiju u svlačionici. Moramo da vratimo samopouzdanje igračima", dodao je 72-godišnji Hajnkes.

Kako kaže, nije star za ovaj posao, niti je izgubio rutinu.

"Priča se o tome kako sam van trenerskog posla, ali za sve ove godine nisam vidio da je iko izmislio neki novi fudbal. Neko misli da je star i sa 45, a ja se tako ne osjećam. Volim muziku i sport i osjećam se mlado", jasan je Hajnkes.

Bajern kasni pet bodova za liderom Borusijom u Bundesligi - u Minhenu nisu navikli na takvu situaciju prethodnih sezona.

"Borusija igra sjajno i teško ćemo ih stići. Ali, imamo klasu, samo moramo da je izbacimo u prvi plan. Imamo viziju, znam šta moramo da uradimo", zaključio je Hajnkes, koji je sa Bajernom bio prvak Evrope 2013. godine.

Bonus video: