Iskra eliminisana - bolji tim je u drugom kolu

Jedan gol napravio razliku na DG areni, ali albanski predstavnik je zasluženo prošao

12296 pregleda 3 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Iskra je prije sedam dana u Elbasanu defanzivno dobro parirala Lačiju, ali u revanšu, na domaćem terenu, kada je trebalo i preduzeti nešto u napadu, ako ništa drugo, pokazati inicijativu, namjeru da se napadne prvi - nastao je problem.

Nakon 0:0 u Albaniji, sada je bilo 1:0 za gostujući tim.

Razlika u kvalitetu je, za razliku od prvog meča, na DG areni došla do izražaja - Albanci nisu vrhunski tim, ali su bolji, zreliji, opasniji od Iskre.

Govori to i lista internacionalca, koju predvodi nigerijski napadač Akinjmeni, momak koji je bio na širem spisku reprezentativaca "super orlova".

Dva crnogorska internacionalca, Dejan Zarubica i Marko Roganović su, iznenađujuće, za razliku od prvog meča, ostali na klupi.

Iskra - Lači
foto: Sofascore

Od starta su se gosti nametnuli na terenu, a poveli su iz prekida - neugodnu loptu kapitena Mazrekaja u 20. minutu nije niko zakačio, a trzaji nekoliko fudbalera oba tima prevarili su i golmana Kordića - 0:1.

Mogli su gosti u prvom dijelu sve da riješe, dva puta je upravo Akinjmeni bio oči u oči sa Kordićem nakon brzih kontranapada, nije uspio da ga savlada.

Iskra - opasna na mahove, ponajviše preko Pavlićevića sa lijeve strane. Mnogo kornera, pravih i "skraćenih", dobrih izvođača prekida - Boljevića sa lijeve, Kojaševića sa desne strane, nisu ugrozili goste.

Kojašević je zamijenjen početkom nastavka, Boljević je preuzeo izvođenje prekida, bilo ih je takođe dovoljno, ali samo dva šuta glavom ka golu - Kumburovića, na kraju Nikača, nedovoljno...

Golman Marko Kordić držao je tim Milivoja Novovića "u životu" sve do posljednjih sekundi revanša, odbranio je veliku šansu Mazrekaju u 79. minutu, ali ni to nije bilo od pomoći - bolji je prošao dalje...

Bonus video: