Nedović: Poklon "varvarima", Budućnost je pokazala da ima veliko srce

Budućnost u 2. kolu igra sa islandskim Brejdablikom

8267 pregleda 27 komentar(a)
Viktor Đukanović na meču sa Lapijem, Foto: FK Budućnost
Viktor Đukanović na meču sa Lapijem, Foto: FK Budućnost

Budućnost je preživjela vatrenu atmosferu u Prištini, nakon pobjede 2:0 pod Goricom odigrala u revanšu 2:2 sa Lapijem, pred desetak hiljada navijača, plasiravši se u 2. kolo kvalifikacija za Ligu konferencija, gdje je čeka dvomeč sa islandskim Brejdablikom (21. jul na Islandu, 28. jul u Podgorici).

Trener Aleksandar Nedović je zadovoljan i rezultatom i stavom svog tima.

"Najbitnije je da smo prošli dalje u teškom ambijentu. Mlada ekipa je podlegla atmosferi u pojedinim momentima, ali je imala srce i borila se. Mislim da smo odigrali dobar meč, dali smo dva gola, imali prečku, još jednu šansu, nekoliko kontre koje smo mogli bolje da završimo i da umirimo cijeli stadion", kazao je Nedović.

Atmosfera na stadionu Fadilj Vokri bila je "zapaljiva".

"U ovako organizovanom navijanju i nekim stvarima koje mi kao sportisti nikad neće biti jasne, Budućnost je pokazala da ima veliko srce. Sve smo priživjeli, vraćamo se u Podgoricu srećni i zadovoljni", kazao je Nedović.

Prolaz u 2. kolo igrači i stručni štab su posvetili "Varvarima", koji su planirali dolazak u Prištinu, ali ih je stopirala zabrana kosovske policije.

"Oni su, i pored svega, bili spremni dođu u ovakvu atmosferu da nas bodre, da budu uz nas. Budućnost se voli na taj način. Ovu pobjedu poklanjamo njima", rekao je Nedović.

Bonus video: