"Njemački Crnogorac" došao kod Nika Kovača, pratili su ga Mančester siti i Juventus

Pejčinović ima 17 godina, prije dvije i po godine je nosio dres pionirske reprezentacije Crne Gore, a sada je velika nada njemačkog fudbala, napadač kome se predviđa velika budućnost

24237 pregleda 15 komentar(a)
Dženan Pejčinović, Foto: DFB
Dženan Pejčinović, Foto: DFB

"Njemački Crnogorac", kako Dženana Pejčinovića zovu njemački mediji, novi je igrač Volfsburga gdje je došao na insistiranje novog trenera Nika Kovača.

Pejčinović ima 17 godina, prije dvije i po godine je nosio dres pionirske reprezentacije Crne Gore, a sada je velika nada njemačkog fudbala, napadač kome se predviđa velika budućnost.

Bio je kadetski reprezentativac Njemačke, zablistao je nedavno na Evropskom prvenstvu, a mediji su pisali da ga prate Mančester siti i Juventus.

Posljednjih dana u igru je ušao i Volfsburg, pa je Pejčinović odlučio da napusti Augsburg i dođe među "vukove".

"Zadovoljni smo što smo ubijedili Dženana da prihvati naš put i filozofiju. On ima mnogo kvaliteta koji su potrebni za Bundesligu. Ima dobru tehniku, čita igru, daje golove, ali je i timski igrač. Sada je na nama da ga postepeno uvodimo u zahtjeve Bundeslige i damo mu vremena da se razvija na najvećem nivou", kazao je sportski direktor Volfsburga Marsel Šefer.

Pejčinović je rođen u Minhenu februara 2005. godine, njegova porodica je iz Plava (otac Dževad je bio fudbaler).

Počeo je u Bajernu, preselio se u Augsburg (grad koji je od Minhena udaljen 100-ak kilometara), a sada je napravio korak naprijed.

Pejčinović je u avgustu i oktobru 2019. godine igrao za Crnu Goru na dva turnira pionirskih selekcija.

Bonus video: