Jedinstvo spremno za povratak u elitu, Bjelopoljci bi da dobrim startom zadrže publiku

Fudbaleri Jedinstva zadovoljno završili kontrolne utakmice uoči povratka u prvoligaško društvo, slijedi priprema za meč sa Sutjeskom

7445 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FK Jedinstvo
Foto: FK Jedinstvo

Posljednji ciklus priprema za start prvenstva u Telekom 1. Crnogorskoj fudbalskoj ligi fudbaleri Jedinstva počeće danas. Trener Vuko Bogavac je nakon desetodnevnih priprema u Sjenici igračima dao dva slobodna dana. U Bijelom Polju sa nestrpljenjem iščekuju start prvoligaškog karavana, čiji je Jedinstvo učesnik prvi put od 2017. godine.

Povratak u domaću fudbalsku elitu Bjelopoljci su obezbijedili dominantnim nastupom u Drugoj ligi, upravo s Bogavcem na čelu stručnog štaba.

- Smatram da smo jači u odnosu na sezonu u kojoj smo slavili u Drugoj ligi. Pošlo je iz te ekipe pet igrača, doveli smo isti broj pojačanja. Iz Srbije, Đorđević, Bojić i Mrđa, opet je tu Bugarin, koji se vratio iz Mornara, a konkurenciju na poziciji golmana pojačao je talentovani Sergej Joksimović iz Petrovca. U planu nam je da se pojačamo još sa dva fudbalera u defanzivnoj liniji, jer cilj kluba jeste opstanak - kazao je Bogavac, koji je sa Jedinstvom odlučio da produži saradnju na još godinu.

Nakon priprema u Sjenici, Jedinstvo će do starta prvenstva trenirati na svom stadionu, ali i na terenu u Mojkovcu.

- U Bijelom Polju nemamo pomoćnog terena, pa ćemo putovati u Mojkovac i raditi na vještačkoj podlozi. Očekujemo da klub dobije pomoćni teren naredne godine, a nadamo se već na proljeće. Do starta prvenstva nećemo imati kontrolnih utakmica, smatram da ih je šest bilo sasvim dovoljno.

Jedinstvo je nakon pobjede nad Adrijom (8:1) izgubilo od Javora sa 4:3, remiziralo je protiv prvoligaša iz Srbije Zlatibora (1:1), a identičnim rezultatom okončan je i susret protiv Zvijezde iz Bijeljine. Jedinstvo je izgubilo od Mačve sa 2:0, a u jedinoj provjeri sa ekipom koja nije iz regiona, Urartuom iz Jermenije, Bjelopoljci su izgubili sa 2:1.

- Imali smo sjajne pripreme u Sjenici gdje je korišćenje terena bilo tri puta jeftinije nego na Zaltiboru, a domaćini su bili gostoprimni i predusretljivi. Imali smo sjajne uslove, ako se izuzmu niske jutarnje temperature kada su igrači morali da rade u trenerkama. I Zlatibor, gdje smo igrali utakmice je blizu, svega 75 minuta vožnje, a utrošili smo duplo manje novca nego da smo boravili u tom planinskom centru. Raduje i što smo pripreme okončali bez problema sa povredama, i osim kapitena Bande, koji odranije ima problema, svi su maksimalno odradili plan i spremni su. Nadam se da će ubrzo nakon starta i Banda moći da da puni doprinos - ističe Bogavac.

Na startu, Jedinstvo dočekuje Sutjesku, koja će u šampionat ući sa tri međuanrodne zvanične utakmice, dvije u kvalifikacijama za Ligu šampiona (Ludogorec).

- U prednosti su zbog toga, jer su imali prave takmičarske provjere, a osim toga, uz Budućnost i Dečić Nikšićani su glavni favoriti u borbi za titulu. Tu je odmah iza njih kvalitetom Petrovac, a mi treba sa ostalima da se borimo za opstanak, jer smatram ekipe poprilično izjednačenim. Sutjeska je aktuelni prvak i znamo da će stadion Nikoljac biti izuzetno posjećen. Mi smo u derbiju Druge lige sa Arsenalom imali najveću klupsku posjetu u prošloj sezoni, jer je bilo čak 5.000 gledalaca. Uz nas su i Ultrasi, ali važno je da od starta dobro krenemo, sa igrom i rezultatom, kako bi publika ostala naš 12. igrač. Svjesni smo da bi u suprotnom i posjećenost opadala - zaključio je Bogavac.

Bonus video: