Čistka u Pari Sen Žermenu, "sveci" se odriču cijelog jednog tima

Za 11 igrača koje je stavio na transfer listu, Pari Sen Žermen je platio 282 miliona eura

7652 pregleda 3 komentar(a)
Vajnaldum igrao daleko ispod očekivanja, Foto: Reuters
Vajnaldum igrao daleko ispod očekivanja, Foto: Reuters

U prvaku Francuske - čistka!

Pari Sen Žermen ima namjeru da se odrekne cijelog jednog sastava - 11 fudbalera za čije su dovođenje “sveci” potrošili 282 miliona eura. Pojedini su čak imali značajniju ulogu u rezultatima kluba, ali došlo je ne samo do promjena u sportskom sektoru i stručnom štabu, već i poslovnoj politici kluba.

Tek, ako je vjerovati Transfermarktu PSŽ će biti na gubitku u transfer poitici, jer prema vrijednosti sa tog sajta specijalizovanog za tržišnu vrijednost fudbalera, “sveci” mogu inkasirati 161 milion. Iznenađujuće, na transfer listi nema Nejmara, iako su se u prethodnom periodu ređale informacije o njegovom odlasku.

- Nejmar je igrač svjetske klase, jedan od najboljih na svijetu i ne znam da uopšte ima trenera koji ne bi da sarađuje s njim. Imam jasan plan očekivanja od njega i naravno, želim da ostane - kazao je Kristof Galtije, novi trener “svetaca”.

Ali zato su na transfer listi defanzivci Leon Kurzava, Abdu Dialo i Tilo Kerer, vezisti Leandro Paredes, Danilo Pereira, Idrisa Gaje, Ander Erera, Đorđinjo Vajnaldum i Erik Ebimbe, te napadači Julijan Draksler i Mauro Ikardi.

Upravo je Ikardi, uz Kerera, najviše koštao klub sa “Parka prinčeva” od igrača sa liste za odlazak - 22 miliona eura. Argentinac je za tri godine odigrao 92 utaimice, uz učinak od 38 golova i 10 asistencija, što uopšte nije zanemarljivo uz podatak da je imao konkurenciju igrača sa top statusom i klasom. Njega žarko želi novi član Serije A - Monca Silvija Berlsukonija. Kerer je prošle sezone u Ligi 1 odigrao 26 utakmica, ali klub želi više Francuza u ekipi.

Za razliku od njih, na primjer, Kurzava nije odigrao ni minut u Ligi 1, samim tim mu se ne piše ni titula za prošlu sezonu. Najveće razočarenje je ipak Vajnaldum. Nakon vrhunskih igara u Liverpulu, Holanđanin se nije snašao u Francuskoj.

Bonus video: