Andrija Dragojević ponovo na Kipru

Doskorašnji golman Dečića novi član ambicioznog kiparskog drugoligaša, sa kojim želi ekspresan plasman u elitu

4066 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Andrija Dragojević, doskorašnji golman Dečića, vraća se na Kipar - šest godina nakon što je nosio dres Karmiotisa, potpisao je dvogodišnji ugovor za Akronas Onislos.

U pitanju je drugoligaš koji ima velike ambicije...

"Blub su preuzeli novi vlasnici koji su doveli trenera Liasosa Luku, koji je meni bio trener prije pet godina dok sam igrao za Karmiotis. Na njegov poziv sam odlučio da prihvatim ponudu. On je, inače, prošle godine bio trener Arisa is Limasola, koji je izborio plasman u Evropu, pa njegov dolazak u Drugu ligu sigurno pokazuje ozbiljnost i ambicije kluba. Vlasnici kluba su pola Grci, pola Rusi, koji upravo drže Aris. Gradi se novi stadion i uskoro će biti završen. Sve su to stvari koje su me privukle da prihvatim ponudu", kaže Dragojević, koji je branio za Dečić u proljećnom dijelu prošle sezone.

Tri puta je pozivan i za crnogorsku reprezentaciju, još čeka na debi...

Sa Akronasom želi plasman u Prvu ligu.

"Ove godine tri ekipe ulaze u elitu, tako da je to primarni cilj u koji ne sumnjam da će se ostvariti. U klub je već stiglo oko 10 stranaca. Ja sam takođe imao na stolu ponudu kluba iz Prve lige, ali ugovor je bio na 10 mjeseci i s obzirom na to da su mijenjali cijeli igrački kadar, te da je golman Brazilac koji je došao nametnuo se kao prvo rješenje, nisam htio da ulazim u rizik da možda i ne branim…Na kraju krajeva, finansijski uslovi su bili identični. U Onisilos imam sigurnost ugovora na duže i želim da krenem odavde i ostanem što duze na 'rajskom ostrvu', zaključio je Dragojević.

Osim na Kipru, branio je i za jermenske Ararat, Pjunik i Alaškert. Nosio je i dresove OFK Beograda, Veleža i Vlaznije, a od domaćih klubova čuvao je gol Lovćena i Grblja.

Bonus video: