Pogled ka seniorskom fudbalu: Kljajević bi da radi sa igračima koje je lansirao

Nemanja Kljajević nakon šest godina napustio Budućnost, gdje je radio kao trener i koordinator u mlađim kategorijama - čak 11 igrača smo pripremili za seniorski tim, neki su sad i nosioci igre, što je veliki uspjeh

4267 pregleda 3 komentar(a)
Kljajević (u sredini) je šest godina bio trener mlađih kategorija Budućnosti, Foto: FK Budućnost
Kljajević (u sredini) je šest godina bio trener mlađih kategorija Budućnosti, Foto: FK Budućnost

Nekadašnji fudbaler sa ozbiljnim CFL stažom, Nemanja Kljajević, koji je svojevremeno nosio dresove Koma, OFK Titograda, Zete i Grblja, šest godina je uspješno obavljao trenersku ulogu u mlađim kategorijama Budućnosti.

Radio je u pionirskoj i u omladinskoj selekciji, koju je vodio samostalno, bio je i koordinator kluba prema Fudbalskom savezu Crne Gore.

"Bilo je to, po meni, šest vrlo uspješnih godina, pomenuo bih samo neke igrače koji su izašli iz omladinaca i sada su u prvom timu, neki su već najveće uzdanice: Mijović, Đukanović, Dakić, Aleksa Ćetković, Balša Ćetković, Dašić, Domazetović, Mugoša, Perišić, Sava Milić, Krivokapić... Mislim da je misija uspješno obavljena, jer stvaranja mladih fudbalera - što je inače prioritet kluba, potpuno je ispunjen sa čak 11 igrača", kaže Kljajević.

Obavio je misiju i nije više u Budućnosti - okreće se, kako kaže, seniorskom fudbalu.

"To je moj neki naredni cilj, rekao bih trenerska etapa - do sada sam uživao u radu sa mlađim kategorijama, učestovao u stvaranju fudbalera, sada želim da radim sa 'formiranim' igračima - sa prvim timom. Želim da se potpuno okrenem seniorskom fudbalu i od sada sam na tržištu", kaže Kljajević, koji posjeduje Uefa A licencu za trenera.

"Naredni korak je Uefa PRO licenca, nedostajalo mi je samo mjesec dana rada sa prethodnom generacijom, ali nadam se da ću uskoro moći da konkurišem i za najveću trenersku licencu".

Bonus video: