Kakve pohvale Savićevića za Piolija: Bio je bolji od Sakija, Kapela, Anćelotija...

Bivši as Milana govorio je o tome koji će timovi biti najveći rivali Milanu u predstojećoj sezoni

13540 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Dejan Savićević nije štedio riječi da pohvali Stefana Piolija za sve što je uradio sa Milanom, koga je minule sezone vodio do titule u prvenstvu Italije.

Savićević je u intervjuu za “Sportweek”, nedjeljni dodatak “Gazete delo sport”, uporedio Piolija sa najvećim trenerima rosonera. I ne samo uporedio.

“Za mene je bio bolji od Sakija, Kapela, Zakeronija, Anćelotija, Alegrija. Svi oni su imali velike šampione u timu. Gulit, Van Basten, Barezi, Vea, Boban, Ševčenko, Kaka, Pirlo, Sedorf, Ibrahimović... Pioli je imao je mladu grupu. Zato je učinio najveći podvig”, kazao je Savićević.

Bivši as Milana govorio je o tome koji će timovi biti najveći rivali Milanu u predstojećoj sezoni.

“Uobičajeni favoriti, Inter i Napoli. Da vidimo kako će se završiti transfer period, kako će se stvari poređati... Vjerujem u povratak Juvea, jer ima talente poput Kjeze, koji mi se mnogo se sviđa, možda je najbolji italijanski igrač - kada klikne, šokira te”, rekao je Savićević.

Ponovio je da je bio i ostao veliki navijač Milana.

"Ne mogu da zaboravim. Predsjednik sam FS Crne Gore i navijač Milana. Ali, nešto manje od mog sina Vlada”, kazao je Savićević.

Savićević, s druge strane, nije impresioniran igračima Rome Nikolom Zaniolom i Lorencom Pelegrinijem.

„Zaniola sam vidio nekoliko puta na TV-u i u Tirani u finalu Lige konferencije. Očekivao sam više. On i Pelegrini me nisu ubijedili”, kazao je Savićević, uz zanimljivu opservaciju za Žozea Murinja:

„Na kraju (finala Lige konferencija) Murinjo je slavio kao da je osvojio Ligu šampiona. Ali Murinjo, koji je vrhunski trener, takođe je dobar dobar glumac. Probio se u Italiji i širom Evrope, ostaće upamćen kao veliki”.

Bonus video: