Tivćani spremni za elitu: Imaćemo šta da pokažemo

Boris Došljak ističe da je cilj Arsenala opstanak bez baraža - ali samo u prvoj sezoni. Tivćani će barem do zime biti domaćini u Kotoru

7694 pregleda 7 komentar(a)
Na premijeri protiv Petrovca na stadionu Bokelja, Foto: FK Arsenal Tivat
Na premijeri protiv Petrovca na stadionu Bokelja, Foto: FK Arsenal Tivat

Set kontrolnih utakmica u susret debitantskoj sezoni u prvoligaškom društvu završili su i fudbaleri Arsenala iz Tivta. Izabranici Radisava Dragićevića odigrali su šest pripremnih mečeva, od kojih su tri bila u Sloveniji, jedan u Hrvatskoj. Nakon povratka kući, ekipa će se od sjutra pripremati za prvu utakmicu u Telekom 1. CFL-u, okršaj s Petrovcem u Kotoru naredne subote.

Arsenal je odigrao odlično u posljednjoj kontrolnoj utakmici, 2:2 protiv mađarskog velikana Honveda (golovi Borisa Došljaka i Hulijana Montenegra), i sa puno optimizma dočekuje šampionat.

”Radili smo u savršenim uslovima tokom 10 dana priprema u Terme Čatežu, imali izuzetno jake provjere i zadovoljni smo, uprkos malom umoru od 12 sati puta. Protiv Honveda smo odigrali odlično, vodili oba puta i ostaje žal što smo u finišu utakmice ispustili pobjedu. U prethodnim pripremnim utakmicama je bilo drugačije, svi su fudbaleri dobijali šansu i tu je rezultat bio u drugom planu. Recimo, protiv Dinama iz Zagreba smo do poluvremena imali 1:1, do samog finiša smo gubili 2:1, ali su oni iskoristili brojne naše izmjene da bi u finišu došli do ubjedljive pobjede od 5:1”, kaže desnokrilni napadač Tivćana Boris Došljak.

On je u Arsenal stigao na polusezoni istorijske godine za tivatski fubal, koji je Arsenal krunisao trijumfom u baražu protiv Podgorice i plasmanom u elitu.

”Kostur ekipe koja je izborila plasman je zadržan, a pojačali smo se značajno, i to kvalitetnim igračima. Stigli su Božo Marković, Danilo Bakić, Nikola Čelebić, Marko Čavor, Bogdan Rašović, golman Igor Nikić, ‘bonus’ igrač Đorđe Stešević i napadač iz Berana, Savio. Cilj ekipe je da se izbori direktan opstanak, bez baraža u prvoj sezoni. Smatram da imamo kvalitet, klub je organiozovao fantastične uslove za pripreme i smatram da ne bi trebalo da bude problema da ispunimo zahtjeve.”

Tivćani na startu igraju s Petrovcem - domaćini će biti u Kotoru, jer stadion u Tivtu još ne zadovaljava prvoligaške uslove...

”U prvom dijelu sezone igraćemo domaće utakmice na stadionu Bokelja, već od januara očekujemo da će Tivat imati stadion, s kvalitetnom podlogom, tribinama. Klub je ambiciozan, napreduje u svakom pogledu, a na nama je da u posljednjih šest dana finiširamo pripreme, analiziramo i spremimo se za rivala”, zaključio je Došljak.

Bonus video: