Došljak: Sutjeska - Klaksvik 50:50, šansu Nikšićani da traže u prvom meču

Boris Došljak je pomogao Klaksviku da osvoji titulu a kvalifikacioni put je šampiona Farskih Ostrva namjerio na crnogorskog prvaka

8495 pregleda 4 komentar(a)
Došljak je nakon titule sa Klaksvikom pomogao Arsenalu plasman u Prvu ligu, Foto: Privatni album
Došljak je nakon titule sa Klaksvikom pomogao Arsenalu plasman u Prvu ligu, Foto: Privatni album

Sutjesku u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija čeka dvomeč s Klaksvikom sa Farskih Ostrva - ekipom u kojoj je Boris Došljak proveo pune četiri sezone. U posljednjoj je osvojio titulu, prije nego što je stigao u tivatski Arsenal.

Klasvik je u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona pružio snažan otpor norveškom Bode-Glimtu, nakon poraza 3:0 u gostima umalo je stigao do podviga kod kuće - završilo se 3:1.

Došljak ističe da Nikšićane ne očekuje lagan posao, naprotiv...

”Proveo sam četiri lijepe godine u Klaksviku, imam puno prijatelja i naravno da ćemo se sresti, jer dolaze u ponedjeljak u Podgoricu, pošto se prvi meč igra na DG areni. Interesovali su se iz oba kluba, kontaktirali sa mnom. Ono što znam je da obje ekipe igraju sličnim stilom, Klaksvik je uigrana ekipa s istim trenerom i svega nekoliko novih igrača, a na moju poziciju doveli su Mikelsena. Odličan igrač koji je dao gol Bode-Glimtu u pobjedi 3:1. Umalo su napravili podvig u revanšu, ali je ta pobjeda znak da se radi o kvalitetnoj ekipi.

Kakve su šanse Sutjeske u dvomeču s Faranima?

”Mislim da nema favorita, nijanse će odlučiti. Po meni - 50:50. Sutjeska bi trebalo da traži prednost u prvoj utakmici, jer Klaksviku neće biti lako da igra, pošto će u vrelinu Podgorice doći iz zemlje gdje je sada temperatura tek 10 stepeni.”

Bonus video: