Barsa hoće da proda De Jonga, igrač neće u Premijer ligu i nada se Bajernovom pozivu

De Jong je u Barsu stigao iz Ajaksa 2019. godine, a ugovor mu ističe tek 2026. godine

6956 pregleda 0 komentar(a)
De Jong, Foto: Shutterstock
De Jong, Foto: Shutterstock

Fudbaler Barselone Frenki de Jong mogao bi da bude akter jedne od najvećih transfer saga u ovom prelaznom roku.

Španski klub želi da proda Holanđanina, Mančester junajted je zainteresovan, ali fudbaler ne želi u Premijer ligu. De Jong ne bi imao ništa protiv transfera u Bajern, ali je problem što Bavarci trenutno ne razmišljaju o ovom transferu.

Barselona pokušava da se riješi De Jonga, jer je njegov odlazak, u ovom trenutku, ključan za budućnost "blaugrane". Klub je doveo nekoliko skupih pojačanja, ali, kako stvari stoje, nikoga neće moći da registruje, ako ne proda Holanđanina i skine ga sa platne liste.

Sa druge strane, za De Jonga je zainteresovan Mančester junajted. "Đavoli" su poslali ponudu, koju je Barsa prihvatila, ali igrač ne planira selidbu na Ostrvo. I pored toga što je novi menadžer Mančester junajteda bivši Ajaksov trener Erik Ten, De Jong uopšte ne razmišlja o Premijer ligi.

Katalonski "Sport" piše da Barselona uopšte nije tražila druge kupce za De Jonga, jer je očekivala da će posao sa Junajtedom lako biti završen.

Ali, De Jong bi Barselonu zamijenio Bajernom. U Minhenu će igrati njegov prijatelj iz Ajaksa Matajs de Liht, što je igraču veoma bitno.

Ipak, tu postoji jedan veliki problem - Bajer nije pokazao interesovanje za De Jonga, a i nije u najboljim odnosima sa Barsom, naročito nakon transfera Roberta Levandovskog. Navodno nova saradnja Barse i Bajerna je u ovom trenutku nemoguća.

De Jong je u Barsu stigao iz Ajaksa 2019. godine, a ugovor mu ističe tek 2026. godine.

Bonus video: