El Pais: Barsa je Levandovskog platila mnogo više, nego što je objavljeno

El Pais piše da će "blaugrana" Bajernu platiti 60 miliona eura, a ne 50 kako je prvobitno objavljeno

7099 pregleda 1 komentar(a)
Levandovski, Foto: Shutterstock
Levandovski, Foto: Shutterstock

Nakon sage koja je trajala danima, pa i mjesecima Robert Levandovski stiže u Barselonu.

Poljski napadač je juče napustio Bajern, pozdravio se sa saigračima, a klubovi su zaključili posao, pa je ostalo samo da Levandovski odradi ljekarske preglede i potpiše ugovor.

Prema juče dostupnim informacijama, koje su objavili svi mediji, a koje je i Barsa saopštila, transfer Levandovskog iznosio je 50 miliona eura - 45 fiksno, plus pet kroz bonuse.

Ipak, španski El Pais, pozivajući se na svoje izbore, danas piše da te brojke nisu tačne, te da je Barsa uplatila mnogo veći iznos.

El Pais piše da će "blaugrana" Bajernu platiti 60 miliona eura - 45 fiksno, a pet u bonusima koji će biti aktivni ako Barsa izbori Ligu šampiona, plus 10 ako Levandovski odradi čitavu sezonu kao igrač Barselone!

Razlog zbog kojeg je juče saopšteno da transfer iznosi 50 miliona eura leži u činjenici da je uprava Barselone željela da izbjegne medijske kritike zbog velikih troškova u trenutku kada klub ima finansijskih problema, piše El Pais.

Takođe, Levandovski je dobio i veću platu nego što je prvobitno objavljeno (16 miliona eura).

Nakon El Paisa neki španski mediji su objavili informaciju i da je agent poljskog fudbalera Pini Zahavi dobio od Barselone 20 miliona eura, jer je posao uspješno obavljen.

Barselona pokušava da se finansijski stabilizuje, a prije nekoliko nedjelja je prodala svoju imovinu i udio u TV pravima u narednih 20 godina, inkasiravši tako oko 250.000.000 eura.

Bonus video: