Savović: Mislimo samo o Klaksviku

Ako eliminiše Farane, Sutjeska bi u trećem kolu kvalifikacija igrala sa La Floritom iz San Marina ili kosovskim Balkanijem. Trener Milija Savović, ipak, misli samo na prvi duel sa Faranima (sjutra u 21)

5055 pregleda 4 komentar(a)
Sutjeska dobro prošla u žrijebu, ali prvo mora da eliminiše Klaksvik, Foto: Ludogorets
Sutjeska dobro prošla u žrijebu, ali prvo mora da eliminiše Klaksvik, Foto: Ludogorets

Fudbaleri Sutjeske bi mogli da imaju uspješno ljeto na evropskoj sceni. Nikšićani u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija igraju protiv šampiona Farskih Ostrva - Klaksvika, dok bi u trećem kolu rival mogao da im bude kosovski Balkani ili šampion San Marina La Florita.

Žrijeb za treće kolo obavljen je juče u Nionu, ali u redovima crnogorskog šampiona ne razmišljaju o potencijalnom protivniku u narednoj rundi i otvorenom putu do plej-ofa. Misli su usmjerene na Klaksvik i prvi meč koji je na programu sjutra (21) na DG areni. Revanš na Farskim Ostrvima je sedam dana kasnije.

- Imamo važnijeg posla nego da razmišljamo o eventualnom protivniku u trećem kolu. Klaksvik je protiv Bode Glimta pokazao kvalitet i sigurno neće biti lak protivnik. Razmišljamo samo o tom dvomeču. Moramo da nađemo način kako da prođemo i pokažemo da smo kvalitetnija ekipa od Farana. Poslije toga ćemo razmišljati o sljedećem protivniku. Koji god rival da bude i ako ga bude, mislim da imamo podjednake šanse da se nadamo prolazu - rekao je za “Vijesti” trener Sutjeske Milija Savović.

Balkani je u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona eliminisan od litvanskog Žalgirisa, dok je Florita učešće završila u preliminaroj fazi, u kojoj će od naredne sezone učestvovati i šampion Crne Gore. S druge strane, Klaksvik je u revanšu prvog kola savladao Bode Glimt (3:1) bio nadomak senzacije, pa je možda i jači protivnik od ekipa iz San Marina i Kosova.

- Nisam gledao ekipu sa Kosova, ali mislim da su to slični timovi. Dok ne prođemo Klaksvik, neću ni da se bavim njima. Cijenim Klaksvik i pažnja mora biti usmjerena na Farane. Biće vremena za analizu potencijalnih protivnika i pripremu mečeva - poručio je Savović.

Savović
Savovićfoto: Facebook.com/Telekom-1-CFL

Crnogorski timovi odavno nisu favoriti u duelima protiv ekipa sa Farskih Ostrva...

- Klaksvik ima nekoliko pojedinaca koji nose ekipu. Generalno, fokusirani su na timski rad, igrači pomažu jedni drugima i daju maksimum. Fizički su spremni, u takmičarskom su ritmu i to su njihove prednosti. Protiv Bodea su pokazali disciplinu u odbrani. Brane se sa velikim brojem igrača i pokušavaju da zaprijete iz kontranapada. Znaju da igraju i na posjed ako im se to dozvoli - analizira Savović narednog protivnika.

Farani su nakon 15 kola prvi u domaćem šampionatu sa šest bodova više od Vikingura.

- Dominantni su u prvenstvu. Kompletna su ekipa, ali mislim da ćemo u nekoj otvorenoj borbi - ako budu htjeli da se nadmeću, a ne da igraju povučeno kao protiv Bode Glimta - pokazati da smo kvalitetniji. Očekujem da igraju kao protiv Norvežana i da će tražiti šansu iz kontri i sa jakim blokom u defanzivi pokušati da nas neutrališu. Igrali su u formaciji 5-3-2 i svi igrači su aktivno učestvovali u odbrani. To očekujem i u prvom meču protiv nas.

Sutjesku u revanšu očekuje hladnije vrijeme, teren sa vještačkom podlogom...

- Mnogo se rival oslanja na domaći teren. Tamo je specifična situacija, vrijeme je hladnije. Teren je sa vještačkom podlogom, uzak je. Prekidi su njihovo najjače oružje, pokušavaju da igraju dugim loptama. Pretpostavljam da će im cilj biti da u Podgorici izvuku što povoljniji rezultat. Ne vjerujem da će biti otvoreni previše za nadigravanje. Mislim da će se odluka o prolasku rješavati na Farskim Ostrvima. Kvalitetniji smo, a na nama je da to pokažemo na terenu. Da na njihovu disciplinu odgovorimo istom mjerom. Ako budemo disciplinovani i požrtvovani kao protiv Ludogoreca, onda će naš kvalitet doći do izražaja i očekujem da prođemo - zaključio je u razgovoru za "Vijesti" Savović.

Bonus video: