Mladi protiv Slovenije: Prizivaju i sreću za prvu pobjedu

Golman Mančester sitija Ari Murić dobio je crnogorski pasoš i biće i trebalo bi da bude na golu - prvi put u jednom takmičarskom meču.
0 komentar(a)
Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Filip Roganović
Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 09.10.2017. 09:02h

Mladi crnogorski fudbaleri nadaju se da će imati malo sportske sreće protiv Slovenije, barem onoliko koliko je nisu imali u Kazahstanu i Francuskoj.

Izabranici Mojaša Radonjića igraju danas pod Goricom (17.30) treći meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, nakon što su u Aktobeu prošlog mjeseca u posljednjim sekundama ostali bez pobjede, a u Troi prije četiri dana ispustili vođstvo na poluvremenu protiv velikog favorita.

"Jedva čekamo da utakmica počne, nadam se da će nam se vratiti ono što nam je promaklo u prethodnim mečevima. Za to je, naravno, potrebna dobra igra, a mi smo spremni da krenemo ofanzivno i motivisano od prvog minuta", najavljuje ofanzivni vezista Budućnosti Driton Camaj.

Ova generacija mlade reprezentacije već je igrala sa Slovenijom, slavila je u junu u prijateljskom meču na turniru „Valerij Lobanovski” u Ukrajini (3:2).

Iako taj trijumf ne mora ništa da znači pred današnji, takmičarski okršaj, Crna Gora je barem pokazala da može...

"Znamo kako Slovenci igraju, nešto slično očekuje nas i ovog puta. Mislim da smo kvalitetniji", kazao je lijevi bek našeg tima, Andrija Vukčević.

Slovenci su odigrali dva meča do sada, oba sa Luksemburgom - slavili su kod kuće (4:1), a remizirali u gostima (1:1).

"Prvi put u ovom sastavu igraćemo pred našim navijačima", kaže selektor Mojaš Radonjić.

"Biće teško, kao i na svakom meču. Pokušaćemo da igramo ofanzivno, vidjećemo da li će to biti dovoljno za pobjedu".

Golman Mančester sitija Ari Murić dobio je crnogorski pasoš i biće i trebalo bi da bude na golu - prvi put u jednom takmičarskom meču.

Očekuje se da Crna Gora zaigra u sastavu: Murić - Roganović, Rašo, Azemović, Vukčević - Lončar, Kotorac, Đuričković, Camaj - Vujnović, Skenderović.

Bonus video: