Savović pred duel sa Faranima: Igrački smo kvalitetniji

Crnogorski prvak će u srijedu od 21 sat na DG areni dočekati Klaksvik

5230 pregleda 4 komentar(a)
Foto: FK Sutjeska
Foto: FK Sutjeska

Prošle godine Budućnost je doživjela dva bolna šamara od Torshavna, ekipe sa Farskih Ostrva - Sutjeska vjeruje da dvoboj sa Klaksvikom neće imati isti epilog, ali je to što se dogodilo najvećem rivalu dobra opomena pred mečeve u 2. kolo kvalifikacija za Ligu konferencija.

Crnogorski prvak će u srijedu od 21 sat na DG areni dočekati Klaksvik, a trener Milija Savović kaže, uz poštovanje prema protivniku, da je njegov tim kvalitetniji.

"Oni su disciplinovani, znaju da napadaju, da igraju na kontranapade. Imaju više taktičkih varijanti koje koriste. U mečevima koje smo gledali su promijenili nekoliko sistema. Fleksibilni su. Većina tima je na okupu četiri, pet godina i to je njihov kvalitet. Vidjeli smo i neke negativne stvari u njihovoj igri koje bi mogli da iskoristimo i da ostvarimo prednost. Mislim da smo ipak igrački kvalitetniji od njih", rekao je Savović.

Sutjeska ima, dakle, dobru priliku da se plasira u treću rundu, a dodatni motiv može predstavljati i to što je Nikšićanima praktično otvoren žrijeb do plej-ofa. Ukoliko eliminišu Klaksvik igraće sa La Floritom iz San Marina ili kosovskim Balkanijem.

"Ovaj dvomeč nam mnogo znači. Želimo da prođemo u naredno kolo. Nadam se da smo uspjeli da se odmorimo i dovoljno pripremimo. Čini mi se da je ekipa spremnija nego što je bila protiv Ludogoreca. Očekujem da sa više energije i prostora u napadu stvorimo situacije iz kojih bi mogli da povedemo i pobijedimo", rekao je u najavi meča trener Sutjeske Milija Savović.

Bonus video: