Budućnost na Islandu, Ražnatović: Upoznali smo rivala, spremni smo

Budućnost u četvrtak od 21 i 15 gostuje Breidabliku

4459 pregleda 2 komentar(a)
Fudbaleri Budućnosti na putu ka Islandu, Foto: FK Budućnost
Fudbaleri Budućnosti na putu ka Islandu, Foto: FK Budućnost

Dug put je iza fudbalera Budućnosti - let Podgorica - Keflavik, vožnja autobusom do Rejkjavika, a nakon slijetanja na Island počele su i posljednje pripreme za duel sa Brejdablikom u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Sjutrašnji okršaj počinje u 21:15 po našem vremenu, a lijevi bek Andrija Ražnatović širi optimizam...

"Čeka nas teška utakmica - sigurno. Igramo protiv ekipe čije je prvenstvo u punom jeku, to je njihova prednost, ali negdje tu vidim i našu šansu", kaže Ražnatović.

"Rivala smo analizirali, stručni štab nam je pripremio i pokazao sve pojedinosti i mislim da smo se spremili na najbolji mogući način. Nadam se dobroj utakmici i pozitivnom rezultatu u gostima".

Brejdablik je u takmičarskom ritmu, odigrao je 15 utakmica, eliminisao Santa Kolomu na strartu, a prošle sezone Austriju Beč, lider je islandskog prvenstva...

"Prednost rivala je što su odigrali toliki broj utakmica, ali tako smo i mi imali više materijala da se pripremimo na što kvalitetniji način. Brejdablik je u prvom trenutku bio nepoznanica za nas, ali sada definitivno nije, jer smo mu se posvetili maksimalno. Sa druge strane, mi smo njima možda i dalje u neku ruku nepoznanica".

Brejdablik igra “islandskim stilom”, kolektivno, borbeno...

"Kao i pred svaku utakmicu, svi mi smo dobili svoje zadatke i na koga treba da obratimo pažnju. Međutim, to je praksa, ništa neuobičajeno u odnosu na neke druge mečeve", poručio je Ražnatović.

Budućnost će u dalekom Kopavoguru imati podršku navijača...

"Podrška navijača će nam značiti. Da su mogli da budu uz nas, njihova pjesma bi nam bila od koristi i u Prištini gdje je bi žešći sudar, tako da će nam još više značiti u mirnijoj atmosferi koja nas čeka na Islandu. Čućemo ih jače i vjerujem da je pred nama prava utakmica", rekao je Andrija Ražnatović.

Bonus video: