Nedović: Nema "jurnjave" sa Islanđanima, moramo da nametnemo ritam koji nama odgovara

"Očekujemo pozitivan rezultat, pa da u Podgorici uradimo sve da preskočimo ovu prepreku i plasiramo se u treće kolo kvalifikacija", istakao je trener Podgoričana

6471 pregleda 5 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Budućnost nastavlja evropsku sezonu protiv islandskog Breidablika, tima kojem Podgoričani moraju da prebace ulogu favorita. I kao lideru tamošnjeg šampionata, ali i kao ekipi koja je ove sezone odigrala već 15 zvaničnih utakmica.

Respekt i ništa više od toga, Podgoričani su spremni da na dalekom Islandu pokažu koliko mogu - trener Aleksandar Nedović poručuje da "plavi" imaju kvalitet da pariraju protivniku u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

"Prednost rivala je veći broj utakmica do sada, odigrao ih je 15 ove sezone. Islanđani igraju sa puno tranzicije, sa mnogo duela, a sa jako malo talenta. Mi treba da uvedemo meč u ritam koji nam odgovara, da ne ulazimo u "jurnjavu" sa rivalom, već da pokušamo da kroz kvalitet i veliki posjed lopte dođemo u situaciju da se borimo za dobar rezultat", rekao je Nedović.

Sjutrašnji meč počinje u 21.15 časova.

"Imamo cilj, znamo zašto smo prevalili ovoliki put do Islanda. Očekujemo pozitivan rezultat, pa da u Podgorici uradimo sve da preskočimo ovu prepreku i plasiramo se u treće kolo kvalifikacija", istakao je trener Podgoričana.

Imaće Budućnost i podršku navijača u Kopavoguru.

"To će nam sigurno puno značiti, nakon svega što se dešavalo na posljednjem gostovanju. Pokušaćemo da i iz prisustva navijača crpimo energiju u trenucima kada nam vremenski uslovi ne budu išli naruku, jer je razlika u temperaturi u odnosu na Podgoricu 30 stepeni. To može da bude problem, ali ne smije da bude alibi", zaključio je Nedović.

Bonus video: