Neubjedljiva Sutjeska sačuvala "nulu": Rezultat bolji od igre protiv Farana

Crnogorski šampion odigrao 0:0 sa Klaksvikom u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija

11582 pregleda 25 komentar(a)
Foto: FK Sutjeska
Foto: FK Sutjeska

Sutjeska nakon 90 minuta ima aktivan rezultat protiv Klaksvika sa Farskih Ostrva (0:0), ali ako u revanšu ponovi izdanje sa "DG arene" crnogorski šampion teško da može da očekuje plasman u trće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija.

Konačan rezultat u suštini govori kakav je meč viđen u Lješkopolju, bio je to spor i uglavnom neubjedljiv fudbal u kojem su gosti ostavili mnogo bolji utisak.

Imali su i bolje šanse - kod prve se u finišu prvog poluvremena istakao Vladan Giljen kada je odbranio šut Andreasena glavom sa šest metara, a isti igrač je u 95. minutu zatresao prečku udarcem sa 20 metara...

Od Nikšićana je viđena samo jedna prava prilika, i bila je zicer nad zicerima.

Dogodilo se sve nešto više od minut prije prve šanse Farana - Nikola Stijepović i Zakarija Alharaiš su izigrali odbranu protivnika po lijevoj strani, Libijac uposlio Vuka Strikovića kojem je na ivici peterca lopta prešla preko noge.

stat
foto: Sofascore

Takvu šansu tim Milije Savovića do kraja meča nije napravio, niti je bio blizu...

Klaksvik je bio mnogo bolji u nastavku, srećom po Sutjesku to nije krunisao, iako je imao nekoliko opasnih napada.

Naš prvak je u finišu stihijski krenuo naprijed, kako je to radio govorili su i zvižduci nešto manje od 1.000 gledalaca.

Revanš je naredne srijede, prije toga Sutjesku čeka start crnogorskog šampionata i duel sa Jedinstvom u Bijelom Polju.

SUTJESKA - KLAKSVIK 0:0

Podgorica - Stadion "DG arena". Gledalaca: 920. Sudija: Arda Kardešler (Turska). Žuti kartoni: Krstović, Vuković (Sutjeska), Pavlović (Klaksvik).

Sutjeska: Giljen - Grivić (78. Vlahović), Drinčić, Rudović, Stijepović - Matanović (62. Tučević), Krstović, Eraković - Alharaiš (70. Vuković), Nenov (79. Pajović), Striković (46. Konrad).

Klaksvik: Rosenern - Jensen (38. Baere), Brink, Vatnsdal, Pavlović (90. Danielsen), Da Silva - Kronberg, Andreasen, Mikelsen (78. Holvad) - Bjartalid, Kletskard (79. Frederiksberg).

Bonus video: