Savović: Nismo bili na nivou, imamo kvalitet da igramo na kontranapade

I po tome što je pokazao u Podgorici i po tome što je u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona na svom terenu pobijedio norveški Bodo Glimt (3:1), Klaksvik je mnogo bliži prolazu

8739 pregleda 39 komentar(a)
Foto: Telekom 1. CFL/FSCG
Foto: Telekom 1. CFL/FSCG

Trener Sutjeske Milija Savović vjeruje da njegov tim može da prođe u 3. kolo kvalifikacija za Ligu konferencija, uprkos tome što u prvom meču sa Klaksvikom nije ostavio utisak boljeg tima.

Sutjeska je na domaćem terenu - ili polu-neutralnom, na DG areni, igrala bez golova sa prvakom Farskih Ostrva, nijednog trenutka nije bila blizu gola i pobjede.

"Sve štro smo očekivali smo i vidjeli. Imali smo organizivanog rivala, koji igra timski, a koji je uspio da nametne svoj stil. Oni su nas sprečavali da uspostavimo pas, a često su nam ubacivali lopte iza naše zadnje linije, pa smo i mi morali da igramo na večem prostoru nego što inače radimo. Nismo uspjeli da pobijedimo rivala koji je došao da nas ugrozi iz kontre i da se odbrani pred revanš na svom terenu, na kome je veoma opasan. Na nama je da se spremimo za sedam dana i pokušamo da ih iznenadimo", kazao je Savović za RTCG.

Sutjeska je bila blijeda i nemoćna...

"Nismo bili na nivou na kome smo očekivali, nismo bili ni dovoljno svježi. Očekujem da u narednom meču u boljim vremenskim uslovima budemo svježiji, agilniji, brži i da se nadamo prolazu", rekao je Savović.

I po tome što je pokazao u Podgorici i po tome što je u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona na svom terenu pobijedio norveški Bodo Glimt (3:1), Klaksvik je mnogo bliži prolazu.

"Mislim da bismo tamo mogli da imamo više prostora za kontre, jer smo ovdje uslovljeni da moramo da napadamo i dobijemo. Ova ekipa ima kvalitet da igra na kontru. Moraćemo da odbranimo veliki broj prekida, oni su opasni i kada izvode aute, moraćemo da reagujemo brzo na drugim loptama. Vjerujem da imamo kvalitet da se izborimo sa svim", zaključio je Savović.

Bonus video: