Levandovski: Spreman sam da pišem istoriju Barselone

"Vraćamo Barselonu na njeno mjesto u svijetu. Trudimo se da sastavimo što konkurentniji tim", rekao je predsjednik katalonskog kluba Đoan Laporta

2901 pregleda 0 komentar(a)
Levandovski na treningu Barse, Foto: www.fcbarcelona.com
Levandovski na treningu Barse, Foto: www.fcbarcelona.com

Novi fudbaler Barselone Robert Levandovski rekao je sinoć da je spreman da ispiše istoriju u tom španskom klubu.

Levandovski je za vikend iz minhenskog Bajerna prešao u Barselonu za 50 miliona eura.

"Spreman sam da budem dio ovog kluba bogate istorije, da ispišem još istorije i osvojim trofeje", rekao je Levandovski u Majamiju, gdje se sa Barselonom nalazi na predsezonskoj turneji.

Barselona je juče u prijateljskoj utakmici pobijedila Inter iz Majamija sa 6:0, a tokom turneje igraće protiv Real Madrida u Las Vegasu, protiv Juventusa u Dalasu i protiv Njujork Red Bulsa u Nju Džersiju.

"Gledao sam pobjedu protiv Intera iz Majamija i mislim da ekipa ima mnogo potencijala. Čeka nas mnogo posla", rekao je 33-godišnji poljski reprezentativac.

On je samostalno trenirao otkako se priključio novim saigračima u SAD u nedelju i očekuje se da će biti na raspolaganju treneru Ćaviju za duel sa Real Madridom.

Barselona nije osvojila nijedan trofej prošle sezone, poslije odlaska Lionela Mesija. Klub polako gradi ekipu usred finansijskih problema koje ima u posljednjih nekoliko sezona.

"Levandovski je uložio izuzetan napor kako bi potpisao za Barselonu. Mi smo vrlo ponosni što si želio da dođeš da igraš ovdje i imamo velika očekivanja. Ovo je potpis koji je imao veliki odjek širom svijeta. Vraćamo Barselonu na njeno mjesto u svijetu. Trudimo se da sastavimo što konkurentniji tim", rekao je predsjednik katalonskog kluba Đoan Laporta.

Bonus video: