Budućnost protiv Breidablika: Nema „jurnjave” na Islandu

Fudbaleri Budućnosti večeras od 21.15 časova gostuju islandskom Breidabliku u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija

7310 pregleda 9 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Budućnost nastavlja evropsku sezonu protiv islandskog Breidablika, tima kojem Podgoričani moraju da prebace ulogu favorita. I kao lideru tamošnjeg šampionata, ali i kao ekipi koja je ove sezone odigrala već 15 zvaničnih utakmica.

Respekt i ništa više od toga - Podgoričani su spremni da na dalekom Islandu pokažu koliko mogu, trener Aleksandar Nedović poručuje da “plavi” imaju kvalitet da pariraju protivniku u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

- Prednost rivala je veći broj utakmica do sada, odigrao ih je 15 ove sezone. Islanđani igraju s puno tranzicije, s mnogo duela, a s jako malo talenta. Mi treba da uvedemo meč u ritam koji nam odgovara, da ne ulazimo u “jurnjavu”, već da pokušamo da kroz kvalitet i veliki posjed lopte dođemo u situaciju da se borimo za dobar rezultat - rekao je Nedović.

Budućnost je u prvom kolu bila favorit protiv Lapija, tu ulogu je i opravdala bez većih problema (2:0 u Podgorici, 2:2 u Prištini), a u slučaju da eliminiše Breidablik u trećoj rundi kvalifikacija bi rival bio bolji iz dvomeča Bašakšehira iz Turske i i Makabi Netanje iz Izraela.

DA TEMPERATURA NE BUDE ALIBI

Večerašnji duel počinje u 21.15 časova.

- Imamo cilj, znamo zašto smo prevalili ovoliki put do Islanda. Očekujemo pozitivan rezultat, pa da u Podgorici uradimo sve da preskočimo ovu prepreku i plasiramo se u treće kolo kvalifikacija - istakao je trener aktuelnog osvajača Kupa Crne Gore.

Imaće Budućnost i podršku navijača u Kopavoguru.

- To će nam sigurno puno značiti, nakon svega što se dešavalo na posljednjem gostovanju. Pokušaćemo da iz prisustva navijača crpimo energiju u trenucima kada nam vremenski uslovi ne budu išli naruku, jer je razlika u temperaturi u odnosu na Podgoricu 30 stepeni. To može da bude problem, ali ne smije da bude alibi - dodao je Nedović pred okršaj s ekipom koja je ove sezone upisala 13 pobjeda, remi i poraz.

RAŽNATOVIĆ: BREIDABLIK NIJE NEPOZNANICA

Breidablik je možda u početku bio nepoznanica, sada je Budućnost dobro pripremljena za večerašnjeg protivnika - tvrdi lijevi bek Andrija Ražnatović.

- Igramo protiv ekipe čije je prvenstvo u punom jeku. To je za rivala prednost, ali negdje tu vidim i našu šansu - kaže Ražnatović i dodaje:

- Analizirali smo protivnika, stručni štab nas je pripremio i pokazao sve pojedinosti i mislim da smo se spremili na najbolji mogući način. Svakako je prednost Breidablika što je odigrao toliko mečeva do sada, ali tako smo i mi imali više materijala da se pripremimo na što kvalitetniji način. Breidablik je u prvom trenutku bio nepoznanica za nas, ali sada definitivno nije, jer smo mu se posvetili maksimalno. S druge strane, možda smo mi njima u neku ruku nepoznanica - ističe Ražnatović.

Da je Breidablik tipična skandinavska ekipa govori i to da u sastavu ima samo dva igrača koji nisu Islanđani - to su iskusni danski bek Mikel Kvist, te ofanzivac iz Gambije Omar Sou, koji igra pod zastavom Sjedinjenih Američkih Država.

Bonus video: