Petrovac ne krije ozbiljne ambicije

Neka Sutjeska, Budućnost i Dečić budu favoriti, ali mi im se nećemo pomjeriti na terenu - kaže trener Petrovčana Mladen Lambulić

4465 pregleda 5 komentar(a)
Foto: OFK Petrovac
Foto: OFK Petrovac

Nakon 16 sezona u kojima je s manje ili više uspjeha bio član najjačeg domaćeg fudbalskog takmičenja, povremenih bljeskova i izlazaka u Evropu, OFK Petrovac će u 17. nastupu u Meridianbet 1. CFL pokušati da napravi dodatni iskorak.

Pod Malim brdom na stadionu “Mitar-Mićo Goliš” predstojeću sezonu dočekuju prepuni optimizma. Ne bez razloga, jer su Petrovčani odigrali odlično u kontrolnim utakmicama, doveli su zvučna pojačanja...

- Smatram da smo na odličnom putu, jer sve ide brže od mojih očekivanja. U klub je stiglo devet novih igrača, sjajno su prihvaćeni i uklopili se u kolektiv i rekao bih da je atmosfera harmonična. Uprava je odradila odličan, takoreći “lavovski” posao i ne samo što se tiče odličnih uslova na pripremama na Zlatiboru, već i u dovođenju igrača. Imamo neke naše ciljeve, primarni je opstanak, ali ako me pitate da li ćemo biti autsajderi - jasno ću da kažem, ne! Ni u jednoj utakmici nećemo biti autsajderi. Uostalom, Augusto je stigao nakon što je bio šampion sa Sutjeskom, Faust je za četiri mjeseca u našem fudbalu u dresu Jezera postigao 12 golova... - rekao je trener Petrovca Mladen Lambulić, koji je prošle sezone s uspjehom vodio klub iz Plava.

Petrovac je u pripremnom dijelu odigrao pet utakmica, samo je jednom poražen.

- Dobili smo Otrant (6:1), Sremsku Mitrovicu (2:0), a remizirali smo s Radničkim iz Kragujevca (1:1), jermenskim Urarteom (1:1). Jedini poraz smo doživjeli od Zlatibora (1:0), ali smo taj duel odigrali probajući sve fudbalere. Pet utakmica smatram dovoljnim. Niko nema nijednu zamjerku, jer se uprava potrudila da imamo optimalne uslove i na nama je da radimo i kvalitet potvrdimo na terenu.

U domaćoj fudbalskoj javnosti Petrovac se smatra četvrtim favoritom prvoligaškog karavana. Kako na to gledate?

- Nijanse će odlučivati. Neka Sutjeska, Budućnost i Dečić budu favoriti, ali mi ćemo igrati svaku utakmicu na pobjedu i nećemo im se pomjeriti na terenu. Teren jeste mjerilo, treba sakriti loše strane koje svaka ekipa ima, pronaći slabe tačke rivala. Znamo da imamo kvalitet i da smo odlično radili, ali teren će da pokaže sve. Startujemo protiv Arsenala na stadionu Bokelja u subotu i nadamo se pobjedi - zaključio je Lambulić.

Bonus video: